- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Endometrial hiperplazi gebeliğe engel mi?
Aslında her kadının rahim duvarı regl dönemine kadar kalınlaşır ve patlama yaşayarak kanama oluşur, eğer burada hamilelik var ise, kanama gerçekleşmez ve rahim duvarı kalın kalır. Hamilelikten önce fazla rahim duvarı kalınlığı var ise, bu durum hamile kalmaya engel olabileceği için tedavi edilmelidir.Gebelik için endometrium kalınlığı ne kadar olmalıdır?
Hamilelikte rahim duvarı kalınlığı ne kadar olmalı? Sağlıklı bir kadın vücudunda yerleşme evresinde endometrium kalınlığının 8-12 mm olması idealdir. Özellikle 9-10 mm olan rahim kalınlığı hamilelik için en yeterli ölçüdür.Gebelikte endometrium kalınlaşır mı?
Erken gebeliğin en önemli belirtilerinden biri de endometrial kalınlaşmadır.
Rahimden parça alındıktan sonra hamile kalınır mı?
Yalnızca kürtaj işlemi sonrasında rahim kendini yeniler. Zira, işlem sonrası dokularda yenilenme süreci rahmin de yenilenmesini sağlar. Bu durum kadınların bu işlem sonrası hamile kalmasına neden olabilmektedir. Ancak; bunun sebebi kürtaj işlemi değil rahmin yenilenmesidir.
Endometrial hiperplazi ne demek?
Endometrial hiperplazi rahim duvarının (endometrium) normalden fazla kalınlaşmasıdır. Bu durum kanser olduğunuz anlamına gelmez, ancak tedavi edilmezse ilerleyen yıllarda kansere dönüşebilir. Bazı kadınlar hiperplazi için yüksek risk taşırlar.Rahimden parça alındıktan sonra ne zaman adet görülür?
Rahim içi biyopsisi işlemi tamamlandıktan sonra hasta eve dönebilir. 1 hafta boyunca lekelenme tarzında hafif kanamaların oluşması mümkündür.Rahimden parça alındıktan sonra ne zaman ilişkiye girilir?
Biyopsi yapılan bölgede birkaç gün süreyle lekelenme tarzında kanamalar olabilir. 2 hafta sonrasında doktorunuz kontrole çağırır bu süre zarfında cinsel ilişkide bulunmamanız gerekmektedir.
Endometrial hiperplazi neden olur?
Endometrial hiperplazi çok fazla östrojen veya yetersiz progesterondan kaynaklanır. Bu hormonların her ikisi de adet döngüsünde rol oynar. Hormonal dengesizlik çok fazla hücre veya anormal hücre üretebilir.