Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Endeksli kelime anlami nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Endeksli kelime anlamı nedir?​

Endeks kelimesi Türkçe’de “gösterge, cetvel, dizin” anlamına gelir. Fransızca sözcük Latince index, indic- “işaret parmağı” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince yazılı örneği bulunmayan *dex, dig- “parmak” fiilinden in+1 önekiyle türetilmiştir.

Endeks nedir örnek?​

Endeks nedir örnek?
Endeks; fiyat, maliyet, satış, üretim gibi verilerin toplanarak, borsada işlem gören yatırım araçlarının belirli bir zaman dilimi içindeki oransal değişimini ölçen göstergelerdir. Borsa endeksleri ise, borsada işlem görmekte olan hisse senetlerinin fiyat ve getiri performanslarını ölçmeye yarar.

Katılım 50 endeksi ne demek?​

Katılım 50 endeksi ne demek?
Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun olarak BIST’te işlem gören hisse senetlerinden oluşan borsa endeksleridir. Katılım Endeksi, Bizim Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan, hesaplaması ve veri dağıtımı BIST tarafından gerçekleştirilen bir endekstir. Endeks Sponsorları tüm Katılım Bankaları’dır.

Ilk endeks ne demek?​

Elektrik sayaçlarındaki ilk endeks, fatura kesilen son tarihe kadarki elektrik tüketim miktarını, son endeks ise mevcut elektrik tüketim miktarını ifade eder. İlk endeks ile son endeks arasındaki fark, fatura kesilen son tarihten itibaren tüketilen elektriği gösterir.

Endeks Nedir Nasıl Hesaplanır?​

Endeks Nedir Nasıl Hesaplanır?
Piyasa Değeri Ağırlıklı bir endeks olarak hesaplanır. BIST 30 Endeksi kapsamında yer alan banka dışı şirket payları arasından seçilen 20 paydan oluşur. Endeks Dönemi başında kapsamındaki tüm payların portföy içindeki risklerini eşitleyecek katsayılar belirlenir.

Katılım 50 hisseleri nelerdir?​

Katılım 50 hisseleri nelerdir?
Katılım 50 Endeksi Hisseleri
HİSSE KODU | HİSSE ADI
GUBRF | Gübre Fabrikaları
GWIND | Galata Wind
HEKTS | Hektaş
HLGYO | Halk GMYO

Ilk okuma endeksi nedir?​

Fatura üzerinde ilk endeks bölümüne sizin Doğalgaz sayacınızda bulunan, bundan 1 ay önceki fatura kesim rakamı yazılır. Yani ilk endeks bölümüne faturada geçen ay sayaç 110 da kaldığı için 110 yazılır. İlk endek diye belirtilen bölüm geçen ay faturanız kesildiğinde sayacın üzerinde yazan rakamlardır.

T1 T2 T3 ne demek?​

T1 T2 T3 ne demek?
T1: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gündüz tüketimi miktarını gösterir. T2: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında puant (akşam) tüketim miktarını gösterir. T3: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gece tüketim miktarını gösterir.

Ilk endeks ve son endeks nedir?​

Ilk endeks ve son endeks nedir?

İlk endeks ve son endeks genellikle enerji tüketimi hesaplamalarında kullanılan terimlerdir. Elektrik veya doğalgaz sayacında yer alan ilk endeks, fatura kesilen son tarihe kadarki enerji tüketim miktarını belirtir. Son endeks ise mevcut enerji tüketim miktarını ifade eder. Bu iki değer arasındaki fark ise, fatura kesilen son tarihten itibaren gerçekleştirilen enerji tüketimini gösterir.

Örnek olarak, bir elektrik sayacında ilk endeks bölümüne geçen ayın sonunda 500 kW/sa ve son endeks bölümüne ise şu an itibariyle 600 kW/sa yazılmışsa, bu durumda son ay içerisinde tüketilen enerji miktarı 100 kW/sa olarak hesaplanır. Bu değer faturalandırmada dikkate alınarak tüketiciye elektrik faturası çıkarılır.

Geri