AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

en unlu ajan benım

haberci

Yeni Üye
Guney: En Unlu Ajan Benim
Tuncay Guney James Bond yanımda solda sıfır kalırsozleriyle kendini tanıttı
Ergenekon davasının kilit ismi olarak gosterilen Tuncay Guney, bu kez de James Bond’luğa soyundu Her sozu ayrı bir sansasyon yaratan Guney, Turkiye’den kacarak gittiği Kanada’da Toronto Star gazetesine, ‘Bond benim yanımda solda sıfır kalır’ dedi
Ergenekon davasının kilit ismi Tuncay Guney, Turkiye’den kacarak yerleştiği Kanada’da ulkenin en cok satan gazetelerinden Toronto Star’a roportaj verdi Gazetenin birinci sayfadan verdiği roportajı yapan muhabir Cathal Kelly, Guney ile ilk karşılaşmasını şoyle anlattı: Toronto’nun kuzeyinde bir iş merkezindeki ofiste Tuncay Guney, elini uzatarak kendini bana “Şu anda dunyanın en meşhur ajanıyla konuşuyorsunuz diye tanıttı Tercuman aracılığıyla konuşurken, ses tonunun alaycı ve kucumseyici olduğunu hissettim Ama cok onemli şeylerden bahsetti 36 yaşındaki eski gazeteci, bana Hizbullah liderlerinden Amerikalı senatorlere, İranlı bir general yardımıyla Turk istihbaratından nasıl kactığını, asi Kurt liderleri ve Irak Başbakanı Celal Talabani ile arkadaşlığını anlattı Ve şaka ile karışık “James Bond benim yanımda solda sıfır kalır dedi Bunlar gozluklu, eski Musluman ama şimdi aşırı muhafazakar Yahudi kıyafeti giyen bir insandan duyulacak cılgınca bir hikaye Ancak anavatanında hic de hafife alınmıyor O Turkiye’de bir cok unlu ismin Turk hukumetini devirmekle suclandığı bir davanın kilit ismi
‘Davanın kara kutusuyum’
Ulkedeki bircok Turk, davanın laik ordu ile İslam yanlısı hukumet partisi AK Parti arasındaki cekişmenin bir sonucu olduğunu duşunuyor Turk savcılarına gore, Ergenekon kod adlı aşırı milliyetci karmaşık orgut pek cok siyasi suikast ve olumcul terorist saldırının arkasında Butun ipucları Guney’in sekiz yıl once sağladığı bilgiye bağlı Guney, duzenli olarak uydu aracılığıyla Turk televizyonlarına bombalar fırlatmaya devam ediyor Bu hafta Turk mahkemesi yetkilileri Tuncay Guney’in cevaplaması icin Ergenekon’la ilgili 37 soru sordular: “Onlar ayrılıkcı Kurtlerle anlaştı mı? Kimleri oldurduler? Uluslararası uyuşturucu mafyası ile bağlantıları nedir? “Ergenekon’un ‘kara kutu’suyum diyor Guney Turk basının kendisine taktığı ismi kullanarak “Bana ulaşmadan hicbir şeyi cozemezler
Mossad’lı sanmayın diye
Guney’in tanınmayan bir gazeteciden meşhur biri haline gelmesi 2001 yılında başladı O yıl calıntı bir aracı satmaya calışırken yakalandı Dokuz gunden fazla suren sorgulamaların ardından polise, Turk hukumetini bozmaya yonelik karmaşık bir olay dizisi anlattı Sorgulama boyunca işkenceye maruz kaldığını iddia ediyor: “Kendi kendime, bir gun bunun intikamını alacağım dedim Polis Guney’in apartmanında yaptığı araştırmada altı cuval belge buluyor, bunlardan bazılarının uzerinde cok gizli yazıları var Kağıtlarda Turkiye’nin en ileri gelen insanlarının bazılarının adı geciyor Değişik gruplar Guney’e farklı şekilde suclamalarda bulunuyor Guney ise tum bu iddiaları reddediyor Roportaj icin fotoğraf cekeceğimiz sırada kafasındaki geniş şapkayı cıkarıyor Cunku kendisinin Mossad icin calıştığını iddia edenleri destekleyeceğini duşunuyor
Elmaslarımla geciniyorum
Seyahat yasağına rağmen gizemli bir şekilde Turkiye’den ABD’ye kacmayı başarmış 2004’te New York’tan Toronto’ya gelmek zorunda kalmış Şu anda cok işlek bir sokakta bir oda arkadaşı ile yaşıyor, Gecen ağustos’ta aldığı ve Kanada’da multeci olarak yaşamasına imkan sağlayan belgenin fotokopisini gosteriyor Guney şu an işsiz Kendini kredi kartları gecindiriyor ve ekliyor: Altınlarım ve elmaslarımla geciniyorum İnan bana; onlar sadece oyun oynuyor Bazen bizim oynadığımız gibi Onlar hicbir şey yapmayacak Sadece beni korkutmaya calışıyorlar“ Guney Turkiye’de donuşumuyle ve provokativ sozleriyle meşhur biri Ayrıca, Turkiye’yi terk etmesinden sonra Yahudiliğe donmesi olayı var Ailesinin Mısır’dan Turkiye’ye goc ederek yaşamak icin kendini Musluman olarak tanıtan Yahudilerden olduğunu iddia ediyor Konuşmasında pek cok defa sekiz yıl onceki işkence iddiasını yeniliyor: Ben avantaja sahibim, hukumet değil Olene kadar bu oyunu surdureceğim“
Donersem olurum
Kanada gazetelerinden Globe and Mail de internet sitesinde Guney’i Bu adam da neyin nesi oluyor?“ diye manşet yaptı: “Guney zamanında Mossad icin ajanlık yaptığını ve bu yuzden Kahire’de mahkemeye cıkarıldığını soyledi Kanada’da kafasında siyah şapkası ve siyah montu ile haham gibi dolaşan ama kendini onlardan olmayan biri olarak gosteren Guney, gazetemize Turkce yolladığı email’de ‘Eğer Turkiye’ye donersem olum meleği ile baş başa kalırım’ dedi
TUNCAY GUNEY
Adı: Tuncay Guney Ancak Daniel Levi, Kemal Kosba ve Tuncay Bubay isimleriyle de biliniyor
Bircok kez eşcinsel olduğu iddia edildi
Tahsili: İlkokul mezunu
Medeni durumu: Bekar
En buyuk silahı: Turkiye’de yeri yerinden oynatan sozleri yani dili
Kimin icin calışıyor: Hala bir sır
Serveti: Kanada’da parasız olduğunu soyledi
Askerlik Durumu: Eşcinsel olduğu icin askerlik yapmadığı soyleniyor
Otomobil: 2001’de calıntı arac satarken yakalandı
ALINTI

Geri