AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

en sık duyduğumuz yalanlar

haberci

Yeni Üye
EN SIK DUYDUĞUMUZ YALANLAR
* Hallederiz
* Yarın bitmiş
* Öğle tatili yapmıyoruz
* Hiç acıtmayacak
* Yüzünü görebilen cennetlik
* Abi , abla sıkıntı olmuş
* Telefon numaran silinmiş ,eski telefonda kayıtlıymış
* Şimdi ben de seni arayacaktım
* İsterseniz parasını verelim
* Orijinal değiştirme parcası
* Telefon şehirler arasına kapalı
* Burada torpil geçmez
* Girilmez levhasını görmedim
* Yemeğe kalın
* Fazla üzüldüm ya
* Her bedene uyar
* Davetliydik lakin gitmedik
* Bu saaten sonra çağırsada gitmem
* Bu kızı kimler kimler istedi
* Bu kızı ne avukatlar mühendisler istedi de varmedik
* Herkese eşdeğer zam yapıldı
* Hatırası var
* Herşeyin en iyisine layıksın
* Ben zaten böyle olacağını biliyordum
* Emrin olur
* Arkasında yok, burada olsun yüzüne de söylerim
* Bir kereden birşey çıkmaz
* Bilsem söylemez miyim?
* Ayip ettin valla kimseye soylemem
* Basit gelsin herkese,
* Aradım valla yoktun *

Bu yalanlar gerçekten sıkça duyulan ve bazen karşımızdakileri rahatlatmak için söylenen cümleler olabiliyor. Ancak yalanlar genellikle başka sorunları beraberinde getirebileceği için doğruyu söylemek her zaman en iyisidir. Yine de insanlar arasındaki ilişkilerde bazen beyaz yalanlara başvurulabilir. İlettiğiniz yalanlar arasından bazıları şunlar:

- "Hallederiz": Bu ifade genellikle bir sorun ya da iş bitirilmesi gereken bir konuda söylenir ancak genellikle o iş unutulup kalmış olabilir.
- "Yarın bitmiş": Bir işin ya da proje sürecinin yarın tamamlanacağını söylemek genellikle gerçeği yansıtmaz, genellikle süre uzar.
- "Hiç acıtmayacak": Bu ifade genellikle bir acı veya sıkıntılı durum yaşanırken yapılan teselli amaçlı bir yalandır.
- "Abi, abla sıkıntı olmuş": Genellikle bir iş ya da durumda hata yapılması sonucu sıkıntı yaşandığında kullanılan bir yalandır.
- "Telefon numaran silinmiş, eski telefonda kayıtlıymış": İletişim kopukluğu ya da istenmeyen bir durumu gizlemek amacıyla söylenen bir yalandır.
- "Bu saatten sonra çağırsada gitmem": Geç saatte yapılan bir davete mazeret bulmak için kullanılan bir yalandır.
- "Her bedene uyar": Bu genellikle kıyafet ya da ayakkabı alışverişi sırasında kullanılan bir yalandır, herkesin bedenine uygun olmadığı bilinir.
- "Aradım valla yoktun": Aslında aramamış olmanıza rağmen telefon ile ulaşmaya çalıştığınız kişiye söylediğiniz bir yalandır.

Yalanlar bazen insanlar arasındaki ilişkileri korumak ya da o anki sıkıntıyı hafifletmek için kullanılabilir ancak uzun vadede sorunlara yol açabilir. Doğruluktan ve dürüstlükten şaşmamak her zaman önemlidir.

Geri