AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En saglikli et nasil pisirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

En sağlıklı et nasıl pişirilir?​

Et için en iyi pişirme yöntemi üzeri kapalı olarak kendi nemi ya da domates gibi sulu besinlerle ve orta altı sıcaklıkta pişirmedir. Yüksek ısıda (fırın, ızgara, yağda kızartma) pişirilen etlerde ısının etkisi ve kaybolan su ile birlikte B vitaminleri kaybı artmaktadır. Bu vitamin kaybı @’a kadar ulaşabilmektedir.

Sağlıklı et nasıl olur?​

Sağlıklı ve taze etin diri fakat yumuşak olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ümit Gürbüz, sağlıklı ve kaliteli etle ilgili tespitlerini şöyle tamamladı: “Taze ve kaliteli bir et diri görünür, yüzeyi kurumamış olmalıdır. Buna karşılık aşırı ıslaklık ve yapışkan doku da etin sağlıksız olduğunun göstergesidir.
Et neden az pişirilir?
Eti az pişirmenin sağlıksal anlamda da yararları var. Az pişmiş et birçok yararlı maddeyi hala korur, yüksek ısıya tabi tutulmadığı için yapısında çok fazla bozulmalar olmaz. Bu sayede vücudun ihtiyacı kadar et tüketildiğinde etten beklenen tüm faydalar da alınmış olur.

Et için en iyi pişirme yöntemi üzeri kapalı olarak kendi nemi ya da domates gibi sulu besinlerle ve orta altı sıcaklıkta pişirmedir. Yüksek ısıda (fırın, ızgara, yağda kızartma) pişirilen etlerde ısının etkisi ve kaybolan su ile birlikte B vitaminleri kaybı artmaktadır.

En çok et nasıl yenir?​

Eti kızartma ve kavurma yerine, ızgara veya fırınlanmış olarak tüketmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca etin yağsız kısmını tercih etmelisiniz. Etle yaptığınız yemeklere ilave yağ eklemeyerek etin kendi yağıyla pişmesini sağlamalısınız.

Diyette kırmızı et nasıl pişirilir?​

Diyet Kırmızı Et Yemeklerinin Hazırlanması Et yemeklerinin diyet olarak hazırlanması için en sık tercih edilen yöntem haşlama. Haşlama tekniğinde etin pişirilmesi için herhangi bir yağa ihtiyaç duyulmadığından dolayı, etle beraber vücudumuza girecek kalori miktarı da oldukça düşüyor. İkinci yöntem ise fırında pişirme.
Haşlama et sağlıklı mı?
Her ikisi de rahatlıkla uygulanabilecek yöntemlerden sayılıyor. Kilo verme yada diyet sürecindeki insanların tercih ettiği en klasik sağlıklı pişirme yöntemlerindendir. Haşlama ve buharda pişirme gibi nemli ısıda pişirme daha düşük sıcaklıkları gerektirdiğinden, et ve sebzeler için en sağlıklı pişirme yöntemleridir.

Buzu çözülmeden et haşlanır mı?​

Donmuş et buzu tamamen çözülmeden düdüklü tencereye koyulmaz ve pişirilmez. Kesinlikle belirtilmesi gereken bir nokta da donmuş etin çözüldükten sonra bir miktarının kullanılıp, geri kalanının yeniden buzluğa koyulmaması gerektiğidir. Bunun çözümü eti dondurmadan önce tek seferlik parçalara ayırmaktır.

Buzluktan çıkan et nasıl haşlanır?​

Donmuş etler tencere ya da düdüklü tencere içine alınır. Eğer aroma vermek isterseniz, tencere içine havuç dilimleri ve baharat ekleyebilirsiniz. Etin büyüklüğüne göre üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediniz ve düdüklü tencerede ise 30 dakika kadar; normal tencerede ise 70 dakika kadar kaynatınız.
Diyet yaparken kırmızı et yenir mi?
Birçok et çeşidine göre daha fazla yağ barındıran kırmızı et, fazla tüketilirse vücuda hızlı bir şekilde yağ gidecek ve bu da şişmanlamaya neden olacaktır. Zayıflamak için öne sürülen pek çok diyet listesinde yağ tüketiminin neredeyse sıfıra indirildiği bu yüzden de etin önerilmediği görülür.

Diyette her gün et yenir mi?​

Kırmızı etin çok kaliteli hayvansal kaynaklı bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, B12 vitamini açısından da oldukça önemli bir besin olduğunu belirten Gizem Şeber, o nedenle kırmızı etin haftada üç gün düzenli olarak tüketilmesini öneriyor.
 
Geri
Üst