En Pratiğinden Oreolu Sütlü Tatlı Tarifi (Videolu)

theking

Yeni Üye
En Pratiğinden Oreolu Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
24 adet kremalı oreo bisküvi (toplamda)
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kreması için:
2,5 su bardağı süt (500 ml)
Yarım su bardağı şeker (90 gram)
Yarım su bardağı un (60 gram)
1 dolu yemek kaşığı nişasta (16 gram)
1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
Çikolata ganaj için:
100 ml krema
100 gram sütlü çikolata

En Pratiğinden Oreolu Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 14 adet oreoyu bir buzdolabı poşetinin içine alarak merdane yardımıyla ufalayalım.
Bu tarifi farklı bisküvilerden de hazırlayabilirsiniz.
Dilerseniz bisküvileri rondodan da geçirebilirsiniz.
Ufalanan bisküvileri bir kaseye alarak üzerine erittiğimiz tereyağını kontrollü bir şekilde ekleyelim. Çok fazla yağlı olmasın.
Hazırladığımız karışımı küçük kare borcama aldım ve kaşıkla bastırarak yerleştirdim.
Kullandığım borcamın boyutu 16-16 cm.
Ardından sütü, şekeri, unu ve nişastayı bir tencereye alarak karıştıralım.
Karışım homojen hale gelince ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynayınca ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştıralım.
Son olarak böldüğümüz 4-5 adet bisküviyi kremanın içerisine ekleyerek tekrar karıştıralım ve az önce hazırladığımız borcamdaki bisküvili tabanın üzerine ekleyelim.
Çikolata ganajı için yarım paket yani 100 ml kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.Kesinlikle tamamen kaynamasın.
Kremanın kenarlarından kaynamaya başladığına dair küçük kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocaktan alalım ve içerisine 100 gram çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
Çikolata tamamen eriyince hazır olan ganajı 5 dk kadar soğumaya bırakıp ardından borcama ekleyebiliriz.
Tatlımız oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak 1-2 saat dinlendirelim.
Ardından üzerini ben böldüğüm oreo bisküvilerle süsledim, dilerseniz siz farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz.
Nefis tatlımız servise hazır.

Kaşıkla kaselere koyarak servis edebilirsiniz. Bu tarifi dilerseniz kupalarda hazırlayarak porsiyonluk şekilde de servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Bu ve diğer tariflerimin detaylı videoları için sizleri youtube kanalıma beklerim.

En Pratiğinden Oreolu Sütlü Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Geri