AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En Pratiğinden Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
En Pratiğinden Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
6 adet yufka
300 gram lor peyniri
500 gr yıkanıp ıspanak
Kırmızı biber
Tuz
Sosu için
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ

En Pratiğinden Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım çabucak ıspanakları güzelce ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kurutup küçük küçük doğrayalım. Bir kasede lor peynirle ve kırmızı biberle, tuzu karıştırıp bir kenarda alalım.
Sonra tezgaha 6 yufkayı üst üste koyup dörde bölelim. Her birinin içerisine hazırladığımız içe harçtan koyup rulo halinde saralım ve kendi etrafında döndürüp yağlanmış tepsiye dizelim.
Tüm yufkaları birebir süreci yaptıktan sonra sos için gerekli tüm materyalleri güzelce çırpıp böreklerin üzerine sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim. Daha yumuşak bir börek istiyorsanız piştikten sonra üzerine biraz su serpip bir bezle kapayın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun inşallah
 
Geri
Üst