AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En lezzetli taze fasulye hangisi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

En lezzetli taze fasulye hangisi?​

ayşekadın fasulye ve boncuk fasulyeye oranla daha ince ve uzundur. bilhassa zeytinyağlı yaparken tercih edilir. lezzetlisi hakikaten lezzetlidir. pişirmesi biraz uzun süren, ama normal taze fasulyeden çok daha lezzetli bir sebzedir.

Fasulye kaç günde bir toplanır?​

Fasulye yapı olarak tek mevsimlik bir sebzedir. Yılın belli dönemlerinde üretilir ve tekrar bir sonraki sene yetiştirilmesi gerekmektedir. Fasulyenin hasatı ise tek seferde bitmez. Her hasattan yaklaşık 4 – 5 gün sonra tekrar hasat edilmesi gerekmektedir.

Taze fasulye kaç kere toplanır?​

Taze fasulye kaç kere toplanır?
Fasulyelerde çiçek açıp ilk ürünler görülmeye başladıktan sonra sulama işine de düzenli olarak başlanmalıdır. Hava durumuna göre 4-5 gün ara ile yeterli miktarda sulama yapılırsa ürünün miktar ve kalitesi de o ölçüde iyi olur. 3-4 günde bir defa hasat olgunluğuna gelmiş fasulye meyveleri toplanır.

Ayşe fasulye mi çalı fasulye mi?​

Çalı fasulyesi (sırık fasulye ) çekirdekli değildir,yumuşaktır, uzun boyludur. Dilimlemeden ve bölmeden pişirilebilir. Şeker fasulye, kısa, çekirdeksiz ve inceciktir, bölmeden pişirebilirsiniz. Mevsiminde ve taze aldığınıza emin olduğunuz fasulyeleri ayıklamadan önce yıkayın.

Taze fasulye Ayşe Kadın mı çalı mı?​

Ayşekadın taze fasulye, çalı fasulyesine göre daha kalın ve etli, boncuk fasulyeye göre ise daha uzundur. Alışılagelen zeytinyağlı versiyonu olsa da yaz türlüsü, sote sebze gibi tariflere akılda kalan kendi tadını bırakır, kuzu/dana etli versiyonu da yapılır.

Taze fasulye dönüme ne kadar verir?​

Taze fasulye dönüme ne kadar verir?
Ortalama olarak yer fasulyesinde dekardan 500-600 kg, sırık fasulyesinden dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir.

Çalı fasulyesi nasıl?​

Fasulyeler suyunu salıp sararınca tuzunu şekeri koyup üzerine çıkana kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Düdüklü tencerede pişirecek iseniz daha az su koyun. Fasulyenizin durumuna göre yumuşayana kadar pişiriniz. Pişen tencerede soğutup servis tabağına boşaltın bir sure de buzdolabında soğutup servis yapın.

Ayse kadin fasulye nasil olur?​

Öncelikle fasulyelerimizin uçlarını temizliyoruz, ister üçe bölün isterseniz ortadan ikiye bölün. Sonrası da tenceremize yağımızı koyuyoruz küp küp doğradığım soğanlarımızı koyuyoruz. Biraz kavuruyoruz sonrasında yıkadığımız fasulyelerimiz tencereye koyup soğanlarla beraber iyice kavuruyoruz.
 
Ayşekadın fasulye ve çalı fasulye arasındaki farkları anlatan güzel bilgiler vermişsiniz. Ayşekadın fasulyesinin ince ve uzun yapısıyla zeytinyağlı yemekler için tercih edildiğini belirtmişsiniz. Ayrıca çalı fasulyesinin çekirdeksiz ve yumuşak yapısıyla dilimlemeye gerek olmadan pişirilebileceğini vurgulamışsınız.

Taze fasulyelerin sulama süreci ve hasat zamanları hakkında da detaylı bilgiler vermişsiniz. Sulama işinin düzenli yapılmasının ürün miktarı ve kalitesi üzerinde olumlu etkisi olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca fasulyenin her 3-4 günde bir hasadının yapıldığını ifade etmişsiniz.

Ek olarak taze fasulyenin verimine dair bilgi paylaşmışsınız. Ortalama olarak yer fasulyesinden dekara 500-600 kg, çalı fasulyesinden dekara ise 750-1250 kg verim elde edildiğini belirtmişsiniz. Bu veriler tarım açısından oldukça değerli bilgilerdir.

Son olarak Ayşekadın fasulyenin pişirme yöntemine de değinmişsiniz. Uçları temizlenmiş ve doğranmış fasulyelerle yapılan tarife değerli bir katkıda bulunmuşsunuz. Onları kısık ateşte soğanlarla kavurarak lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Temiz, sağlıklı ve lezzetli bir yemek için bu tarif oldukça işe yarar görünüyor. Teşekkürler!
 
Geri
Üst