AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En lezzetli misir nasil patlatilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.443
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

En lezzetli mısır nasıl patlatılır?​

- Mısırları tencerede patlatın.
- Ardından ince tabanlı derin bir tencere içerisine yağ ve baharatları ekleyin.
- Kısık ateşte 2-3 dakika ısıtın ve ocaktan alın.
- İçine patlattığınız mısırları koyun ve kapağını kapatarak iyice sallayın.

Zeytinyağlı patlamış mısır sağlıklı mı?​

Zeytinyağlı patlamış mısır sağlıklı mı?
Sonuç: Patlamış mısır yemek aslında gerçekten sağlıklı Bazı insanlar onu zararlı bir abur cubur olarak görüyor ama aslında öyle değil. İçinde bol bol besin lifi bulunuyor, patlayınca işin içine biraz yağ girse de kalori olarak epey düşük. Aynı zamanda hacimli de bir yiyecek olduğundan insanın tokluk hissini artırıyor.

Sinemadaki patlamış mısır kaç kalori?​

100 gram patlamış mısır yaklaşık 450 kaloridir. Diğer bir ifadeyle sinemalarda satılan orta boy (250 gram) patlamış mısırın ortalama 1000 kalori olduğunu düşünürsek, bu da yetişkin bir bayanın günlük kalori ihtiyacının yarısından fazlası demektir.

Tencerede tuzlu mısır nasıl patlatılır?​

Tencerede tuzlu mısır nasıl patlatılır?
Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye. Afiyet olsun.
Patlamış mısır zeytinyağı ile olur mu?​
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız.

Zeytinyağlı patlamış mısır kaç kalori?​

Zeytinyağlı patlamış mısır kaç kalori?
Yağlı patlamış mısırın 100 gramında 525 kalori bulunmaktadır. Yağlı patlamış mısırın 1 porsiyonu ( 26.8 Devamı için… Yağsız patlamış mısırın 100 gramında 338 kalori bulunmaktadır.

Evde baharatlı mısır nasıl yapılır?​

İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.
 
Zeytinyağlı patlamış mısırın sağlıklı olduğunu belirtmiştiniz ve gerçekten öyle! Zeytinyağı, sağlıklı yağlar açısından zengin bir seçenektir ve içerdiği doymamış yağ asitleriyle kalp sağlığını destekler. Ayrıca, baharatlı ya da tuzlu patlamış mısır yaparken de zeytinyağı tercih edebilirsiniz.

Sinemadaki patlamış mısırın kalori değeri hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Gerçekten de çoğu zaman sinemalarda satılan patlamış mısırın kalori miktarı oldukça yüksektir. Bu nedenle evde kendiniz hazırladığınız mısırları daha sağlıklı ve kontrollü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Tuzlu mısır patlatırken verdiğiniz tavsiyeler de oldukça faydalı. Tuzlu mısırı evde yapmak, içerdiği tuz miktarını kontrol etmenizi sağlar ve daha sağlıklı bir seçenek olabilir. Tencerede tuzlu mısır patlatırken dikkat etmek gereken püf noktaları paylaştığınız için teşekkür ederim.

Baharatlı mısır yapımında ise baharatların mısırla harmanlanması lezzeti artırabilir. Ayrıca baharatlar da sağlık açısından faydalı bileşenler içerebilir. Evde kendiniz baharatlı mısır hazırlayarak damak zevkinize uygun şekilde mısırı tatlandırabilirsiniz. Teşekkürler!

Her bir adımda detaylı bilgiler vererek paylaştığınız bilgiler sayesinde evde lezzetli ve sağlıklı patlamış mısır yapmak daha kolay hale geliyor. Sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmek önemli olduğu için bu bilgiler oldukça değerli. Teşekkür ederim!
 
Geri
Üst