En Kolay Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
En Kolay Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
2 su bardağı ılık süt (200 ml)
2 su bardağı ılık su (200 ml)
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

En Kolay Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, süt,şeker ve kuru mayayı karıştırıp 15 dk dinlendirelim.
Hamurumuzun hoş olucağını gereçlerin köpük köpük olmasından anlayabiliriz. Katiyetle köpük olmasını bekleyelim.
Daha sonra 2 yumurta beyazını zeytinyağını tuz ve unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Unun ölçüsünü yazmıyorum zira markalara nazaran ölçü değişebiliyor.
Yumuşak hamur ölçüsü dememin sebebi daha çabuk maya almasından kaynaklı.
Yoğurduğumuz hamuru üstüne jelatin geçirerek mayalanmaya bırakalım.
Sıcak bir ortamda beklerse daha kolay mayalanıyor.Mayalanma mühleti 45-50 dk.
Mayalanan hamuru biçim vererek yumurta, çörek otu, susamı üstüne sürerek 200 derece evvelce ısınmış fırında pişirmeye bırakalım.
20 25 dakika ortasında değişiyor pişme müddeti.
Şimdiden afiyet olsun

En Kolay Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst