AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En kolay lahana nasil haslanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

En kolay lahana nasıl haşlanır?​

Kaynayan suya lahana yaprakları yumuşayana kadar bekletilerek daldırılıp çıkartılır. Lahana haşlama esnasında su kaynadığı için fazla suda kalan lahanalar kolaylıkla parçalanabileceğinden hızlı şekilde suda bir kere çevrilerek başka bir kaba alınmalıdır. Lahana haşlama esnasında suyun kaynaması gerekir.

Lahanayı nasıl Haşlıyoruz?​

Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.
Lahana haşlama suyuna ne konur?
Lahananın kötü kokusunu gidermek için, haşlama suyuna elma kabukları ekleyebilirsiniz. Elma kabukları yerine 10 ml sirke eklemek de, kötü kokuyu bastırır. Lahananın kokusunu gidermek için kullanılan yöntemlerden biri de ekmek parçalarıdır.
Lahana sarması en kolay nasıl yapılır?
Yıkadığımız lahana yapraklarını yeteri kadar koyalım haşlayalım. Çok fazla haşlamayın yumuşaması yeterli olacaktır. Soğanı rondodan geçirelim diğer malzemeleri küçük küçük doğrayalım ve tamamını karıştıralım. Sarmaları saralım.

Lahana sarması ne kadar su konur?​

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetorta boy lahana.
- 6su bardağısıcak su.

Lahana dolması nasıl yapılır?​

Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bır sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün. Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.
Lahana ile kapuska nasıl yapılır?
Lahanayı yıkayın ve yemeklik olarak doğrayın. Soğanı ince ince, küp küp doğrayın ve bir kenara alın. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, tereyağı erir erimez içerisine doğradığınız soğanı atın ve pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
Pratik beyaz lahana sarmasi nasil yapilir?
Beyaz Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci sıcak suda 10 dakika bekletelim.
- Bu sırada kaynar suda beyaz lahanaları haşlayıp soğumaya bırakalım.
- İç harcı için 3 adet kuru soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Ardından salçaları ekleyelim.
Lahanalardan bir sarımlık parçalar kopardıktan sonra bir ucuna iç harcında ekleyelim ve rulo gibi uzunlamasına saralım, tencereye dizelim. En son üzerine zeytinyağı, tuz ve salça ekleyip 3-4 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim.
Damarlarını ayıkladığınız lahanalara dolma içini sarın ve sarmaları tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp kaynayan tencerenin altını kısın ve 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Dolmanızı sıcak sıcak servis edin.
 
Geri
Üst