En Kolay Burma Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
En Kolay Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gram yumuşamış margarin
1 yumurta
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı sirke
Yaklaşık 5 su bardağı un
İçi için:
Yeteri kadar ceviz, antep fıstığı ya da fındık.ben ceviz kullandım
Açmak için:
Nişasta
Üzeri için:
200 gram margarin
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

En Kolay Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt, margarin, yumurta, tuz bir kaba alıp karıştırılır. Üzerine un yavaş yavaş ilave edilir. Kontrollü şekilde ekleyelim lütfen. Yumuşak ama yapışmayan bir hamur elde edelim.
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Yarım saat dinlendirelim. Bu arada şerbeti yapalım. Şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyip 15 dk kaynatalım.
Her bezeyi nişastayla incecik şekilde açalım. Çok fazla nişasta kullanmamaya özen gösterelim. Pişince nişasta tadı olmasın.
Ben ilk bezeyi aldığımda altına ve üstüne nişasta döküyorum bir daha kullanmıyorum. Açılan yufkayı 4’e bölelim.
Her parçaya ceviz serpelim ve örgü şişi ya da ince bir çubuk yardımıyla rulo yapıp her iki kenardan büzelim. Dileyen farklı şekillerde de yapabilir.
Tüm bezeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Büzdüğümüz baklavaları çok sıkıştırmadan yerleştirelimki pişerken her bir yanı kızarsın.
En son üzerine erittiğimiz yağı her yerine gelecek şekilde dökelim.
Baklava düşük ısıda uzun süre pişmeli. Bu şekilde pişirdiğinizde içi de pişmiş oluyor. Şerbet döküldüğünde asla yumuşamıyor ve birkaç gün geçse bile çıtırlığını koruyor
Baklava 180 derecede pişmez bu arada. 180 derecede pişirirseniz dışı kızarıp içi hamur kalacaktır. 160 derecede iyice kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıkınca ılık şerbeti dökelim. Çektiğinde yemeye hazırdır. Herkes kolaylıkla yapabilir bu baklavayı.
En Kolay Burma Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst