AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En kolay beze nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

En kolay beze nasıl yapılır?​

Beze Yapılışı:
- Yumurtanın aklarını ayırıp cam karıştırma kabına alalım.
- Tuzu eklediğimiz yumurta akıyla mikserde düşük devirde çırpalım.
- Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip 25 dakika kadar yüksek hızda mikserde çırpalım.
- Katı bir hale gelmesi gerekir.
- Dev bir köpük haline gelen hamurumuzu krem şanti poşetine alıyoruz.

Köpük tatlısı nasıl yapılır?​

Köpük tatlısı nasıl yapılır?
Köpük Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt hariç diğer malzemeleri tencereye koyup karıştırın.
- Sütü ilave edin ve orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Kakao (veya kakao eklemeden dövülmüş damla sakızlarını) ilave edip 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
- Mikserle 3-5 dakika çırpın.

Beze nasıl yapılır?​

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine çok büyük olmayacak şekilde sıkın. Bezelerin şekilleri o kadar önemli değil diyorsanız kaşık kullanarak da şekil verebilirsiniz. Hazırladığınız bezeleri önceden ısıtılmış 100 derece fırına verin yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırından fırına göre değişim olabilir.

Beze içinde ne var?​

Beze içinde ne var?
Beze Tarifi İçin Malzemeler
- 4adetyumurta akı
- 4çay bardağıpudra şekeri.
- 1/4çay kaşığıtuz.

Köpük şekerleme nasıl yapılır?​

Beze Tarifi Nasıl Yapılır? Derin bir kaba yumurta akını koyup bir tutam tuz ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Yıldız uç takılı sıkma torbasına hazırladığınız karışımı koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın. Önceden ısıtılmış 100 C de fırında 60 dk pişirin.

Merengi nasıl yapılır?​

Merengi nasıl yapılır?
Mereng Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta akları temiz cam kaseye alınır.
- Azar azar 5-6 defada toz şeker serpilerek çırpmaya devam edilir.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı sıkılır.
- Fırın ısısı 100 dereceye indirilir, kapak hiç açılmadan 1 saat pişirilir.
- Fırın içinde 2 saat bırakılır.

Yumurta ve şeker nasıl çırpılır?​

Öncelikle çok az tuz ve yumurta beyazlarını bir kaba alarak (ya da sadece yumurta beyazları) mikser yardımıyla güzelce çırpın. Eğer tatlı bir tarifte yumurta beyazlarını kullanacaksınız köpük kıvamına gelmelerinin ardından azar azar toz şeker ilave ederek çırpmaya devam edin.
 
Bezeleri yapmak oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. Verdiğiniz talimatlar doğrultusunda yumurta akı, pudra şekeri ve tuz ile oluşturulan hamur, sonuç olarak hafif ve güzel bir tada sahip olacaktır. Bezelerin hazırlanması sürecinde özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Karışımın köpüklü bir hale gelmesi ve katı bir yapıya ulaşması, doyurucu ve iyi bir kıvama ulaşmaları açısından oldukça önemlidir.

Köpük tatlısı tarifinde de süt dışındaki malzemelerin karıştırılması, ardından süt ilavesiyle pişirilmesi, sonrasında kakaonun eklenmesi ve mikserle çırparak hazırlanması gibi aşamalardan geçen bir tatlıdır. Bu tatlı da oldukça lezzetli ve hafif bir alternatif olabilir.

Beze içeriği genellikle yumurta akı, pudra şekeri ve tuzdan oluşur. Bu basit malzemelerle harika tatlar elde etmek mümkündür. Köpük şekerlemeler de benzer şekilde yumurta akı ve diğer malzemelerin karıştırılması, sıkma torbasına alınarak fırında pişirilmesiyle hazırlanmaktadır.

Mereng tarifi de yumurta aklarının toz şekerle çırpılması ve ardından pişirme kağıdı serili tepsiye sıkılarak fırında pişirilmesini içerir. Yavaş yavaş ısıtılan fırında bekletilerek mükemmel bir dokuya sahip olmaları sağlanır.

Yumurta ve şeker çırpma işlemi de tatlılarınızın başarılı olması için oldukça önemlidir. Yumurta beyazlarını güzelce çırparak köpüklü bir hale getirip ardından azar azar toz şekeri eklemek, lezzetli bezeler, mereng veya diğer tatlılar elde etmenize yardımcı olacaktır. Tatlılarınızın başarılı olması ve lezzetli olması için bu adımlara dikkat etmek önemlidir. Umarım verdiğim bilgilerle size yardımcı olabilmişimdir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst