AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En kaliteli un hangisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

En kaliteli un hangisi?​

1963 yılından beri hizmet veren Söke Un, en iyi un markası olarak ön plana çıkmayı başarıyor. Ayrıca geniş ürün yelpazesiyle de rakiplerinden bir adım daha önde. Geleneksel un çeşidine ek olarak siyez, tam buğday, çavdar vb. farklı tahıllardan da un üretimi yapmaktadır.
Diyet için hangi un kullanılmalı?
İçiniz Rahat Bir Şekilde Tüketebileceğiniz Un Çeşitleri Sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği siyez unu ise haliyle siyez buğdayından elde ediliyor. Siyez buğdayı içerdiği yoğun lif ve protein ile tip 2 diyabeti önlerken, kilo vermeye yardımcı oluyor.
Unun iyi olduğu nasıl anlaşılır?
Unun kesinlikle buğdaydan başka bir koku içermemesi gerekir. En ufak bir rutubet kokusu almanız halinde o unu kesinlikle kullanmayın. Unun rengine bakın, ne çok beyaz nede esmer olmamalıdır. Daha sonra avcunuzun içine bir miktar un alın ve sıkın, eğer ki un etrafa saçılıyorsa kalitelidir.

Un neden beyaz olur?​

Problem beyaz unun elde edildiği tahıldan değil, üretim şekli ve son ürün “beyaz un”dan kaynaklanıyor. Beyaz un, “rafinasyon” işlemleri ile üretiliyor. Bu işlemler yapılırken buğday tanesinin vitamin ve minerallerden zengin olan “rüşeym” kısmı (tohum özü) ile koruyucu kalkanı “kepeği” ayrıştırılıyor.
Tam buğday unu nasıl bir şey?
Tam buğday unu ise buğdayın saf hali ile öğütülüp çuvallanması ile elde edilen tamamen doğal ve faydalı bir undur. Buğday tanesinin kısımları olan kepek, endesperm ve ruşeym’in tamamı bu unda mevcuttur. Dışardan bir katkı maddesi de eklenmediği için tam buğday unu olarak adlandırılır.
Diyet icin hangi un kullanılır?
Beyaz Una Alternatif Arayanlara 15 Doğal ve Sağlıklı Un Çeşidi
- Kinoa unu. Güney Amerika’da binlerce yıldır tüketilen kinoa, son yıllarda ülkemizde de oldukça sık tercih ediliyor.
- Kestane unu.
- 3. Hindistan cevizi unu.
- Nohut unu.
- Badem unu.
- Keçiboynuzu unu.
- 7. Soya unu.
- 8. Karabuğday unu.
Orta numaralı un tipleri Orta tip numaralarına sahip olan unlar, örneğin tip 1050 buğday unu, tip 1150 çavdar unu ve tip 1050 dinkel buğday unu, 405 tipi buğday unundan daha koyu bir renge ve daha keskin bir tada sahiptirler.
 
Geri
Üst