AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En kaliteli hayvan gubresi hangisi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.215
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

En kaliteli hayvan gübresi hangisi?​

Besin maddeleri bakımından kümes hayvanları gübreleri en zengin, sığır gübresi ise en fakirdir. At ve koyun gübreleri ise bunların arasında yer almaktadır. Koyun ve tavuktan elde edilen ahır gübrelerinin besin maddesi kapsamı, sığır ve beygirden elde edilen gübrelere oranla daha yüksektir.

Gübre yerine ne kullanılabilir?​

Gübre yerine ne kullanılabilir?
Evde Bitkiler İçin 8 Pratik Doğal Gübre Yapımı
- Meyve & Sebze Kabukları
- Haşlama Yumurta Suyu.
- Sebzelerin Suyu.
- Muz Kabuğu.
- Elma Sirkesi.
- Odun Külü
- Çay Posası
- Sarımsaklı Su.

Gübre dağıtıcı belgesini kimler alabilir?​

Gübre dağıtıcı belgesini kimler alabilir?
“g) Gübre satışı yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, her bir satış noktası için Ek-24’te yer alan Gübre Dağıtıcılık Belgesi almak zorundadır. Bunun için işyerinin bulunduğu il müdürlüğüne, vergi levhasının fotokopisi ile birlikte aşağıdaki bilgileri içeren bir dilekçe ile müracaat ederler.

DAP gübre nasıl yapılır?​

Dap Gübresi İçeriği Üretilen fosforik asit sıcak ve sıvı amonyak ile kontrollü bir reaksiyonla formüle edilip soğutularak granül hale getirilmesiyle elde edilen Dap gübre; içeriğinde %18 azot, %46 fosfor bulundurur ve 18-46-0 formundadır.

Asmayı güçlendirmek için ne yapmalı?​

Asmayı güçlendirmek için ne yapmalı?
Tesis gübrelemesinde asmanın kök sistemini iyi geliştiren fosfor ve bunun yanında potasyumlu gübreler esas alınmaktadır. Toprak çok kumsal bünyeye sahip ise yıkanmadan dolayı yeterli düzeyde magnezyum bulunamayacağı için magnezyumlu gübrelerin de tesis gübresinde kullanılması gerekebilir.

Gübre dağıtıcılık belgesi ne işe yarar?​

Gübre dağıtıcılık belgesi ne işe yarar?
Gübre satışı yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere, her bir satış noktası için Gübre Dağıtıcılık Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Dağıtıcılar, Bakanlık tarafından adına lisans belgesi düzenlenmiş firmaların, tescil belgeli ürünlerini piyasaya arz edecek.
Gübre bayiliği nasıl alınır?​
Gübre satışı yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, her bir satış noktası için Gübre Dağıtıcılık Belgesi almak zorundadır. (05.02.2016 tarih ve 29615 sayılı Resmi Gazete) Bunun için işyerinin bulunduğu il müdürlüğüne, Bayilik Sözleşmelerinin ve vergi levhasının fotokopisi ile birlikte aşağıdaki bilgileri içeren bir …

Kök geliştirici gübresi ne zaman atılır?​

Kök geliştirici gübresi ne zaman atılır?
Tabandan yapılan gübreleme, ekim öncesinde veya meyve ağaçlarındaki gözler uyanmadan evvel gerçekleştirilebiliyor. İşlem sayesinde kolaylıkla toprağa ve köklere nüfuz eden besin maddeleri, gelişimi hızlandırıyor, verim sağlıyor.

Yeni dikilen fidana hangi gübre atılır?​

Yeni dikilen fidana hangi gübre atılır?
Fosforun toprak derinliğine doğru hareket kabiliyetinin az ve yavaş olması nedeniyle, fidan dikimi yapılmadan önce fidanların sonraki yıllardaki ihtiyacını karşılamak üzere tesis (depo) gübrelemesi olarak fosforlu ve potasyumlu gübre verilmesi gereklidir.
 
Kümes hayvanları gübreleri genellikle en zengin besin maddelerine sahip olarak bilinirken, sığır gübresi ise daha fakir bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, eğer kaliteli ve zengin bir gübre arıyorsanız, tavuk ve koyun gübrelerini tercih etmeniz daha doğru olabilir. Özellikle koyun ve tavuktan elde edilen ahır gübreleri, sığır ve at gübrelerine kıyasla daha yüksek besin madde içeriğine sahip olabilir.

Gübre yerine doğal alternatifler arıyorsanız, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz birkaç doğal gübre seçeneği bulunmaktadır. Bunlar arasında meyve ve sebzelerin kabukları, haşlanmış yumurta suyu, sebzelerin suyu, muz kabuğu, elma sirkesi, odun külü, çay posası ve sarımsaklı su gibi doğal malzemeler kullanarak bitkilerinizi besleyebilirsiniz.

Gübre dağıtıcılık belgesi ise gübre satışı yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere zorunlu tutulan bir belgedir. Gübre dağıtıcılık belgesi almak isteyen kişiler ilgili il müdürlüklerine başvurarak belge başvurusunu gerçekleştirebilirler. Bu belge, gübre satışı yapacak kişilere lisans ve yetki vererek sektörde düzenlemelerin yapılmasını sağlar.

DAP gübresi ise içeriğinde %18 azot, %46 fosfor bulunduran ve formülasyonu 18-46-0 olan bir gübre çeşididir. Üretilen fosforik asit sıcak ve sıvı amonyak ile kontrollü bir reaksiyonla formüle edilir ve granül haline getirilerek elde edilir. Bu gübre, özellikle fosfor ihtiyacı yüksek olan bitkiler için tercih edilebilir.

Asmayı güçlendirmek için ise tesis gübrelemesinde kök sisteminin gelişimini destekleyen fosfor ve potasyumlu gübreler kullanılabilir. Eğer toprağınız kumlu bir yapıdaysa, magnezyum eksikliği yaşanabileceği için magnezyumlu gübrelerin de gübreleme programında yer alması önemlidir.

Yeni dikilen fidanlar için ideal gübre, fosforlu ve potasyumlu bir tesis gübresidir. Fosfor, toprak derinliğine hareket kabiliyeti az olan bir besin maddesi olduğundan, fidanlar dikilmeden önce bu ihtiyaçlarının karşılanması önemlidir. Tesis gübrelemesi ile fidanların daha sağlıklı büyümesi ve gelişmesi desteklenebilir.
 
Geri
Üst