AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En iyi yazilim muhendisligi hangi universitede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

En iyi yazılım mühendisliği hangi üniversitede?​

Karadeniz Teknik Üniversitesi kısaca KTÜ olarak anılıyor. Yazılım alanında eğitim imkanı sunan birkaç devlet üniversitesinden biri olarak tanınıyor. Türkiye’de bu alanda en iyi eğitim veren üniversitelerden biri olarak sıralanıyor. Bölüm, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Of Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alıyor.

Yazılım mühendisliği mi daha iyi bilgisayar mühendisliği mi?​

En temel farklılık, bilgisayar mühendisliği hem yazılım işleriyle, hem donanım işleriyle ilgilenirken; yazılım mühendisliği genel anlamda yazılım odaklı çalışmalar yürütür. Yazılım mühendisliği uzmanlık ve iş büyümesinde daha avantajlı görünmektedir.
Yazılım mühendisi En çok hangi ülkede kazanır?
Araştırmanın 2017 sonuçlarına göre yazılım mühendislerinin dünyada en çok kazandığı bölge yıllık 134 bin dolar maaş ortalamasıyla San Francisco. Onu 126 bin dolarla Seattle izliyor. New York 120 bin öderken, en düşük maaş 110 bin dolarla Austin’de. Kanada için bu ortalama Toronto’da yıllık 74 bin dolara düşüyor.
Yazılım için iyi üniversite şart mı?
Ancak, kişinin hedefi tümüyle profesyonel düzeyde yazılımlar geliştirmek, büyük ölçekli, kritik önemde yazılım projelerinde görev almaksa en azından ön lisans, tercihen lisans düzeyinde bir eğitim alması zorunludur.

Yazılım mühendisliği ne kadar maaş alıyor?​

Özel Sektörde Yazılım Mühendisliği Maaşları

Yazılım bilen ne kadar kazanır?​

piyasa ortalamasını kestirmek gerçekten güç. ancak, ülkemiz şartlarında deneyimsiz bir yazılımcı 1000-1500, orta seviye bir yazılımcı 2500-3500, deneyimli ve projeyi her yakasından tutup götürebilen lider özelliğinde senior bir yazılımcı ise 4000-7000 arası maaş aladurur..
Yazılım mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği aynı mı?
Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Arasındaki Farklar. Bilgisayar mühendisliği hem yazılım işleriyle, hem donanım işleriyle ilgilenirler. Yazılım mühendisliği genel anlamda yazılım ile ilgilenirler.
Yazılım mühendisliği iş imkanı var mı?
Sektörde yazılım mühendisliği alanında bilgi birikimine sahip çalışan sayısının az olması nedeniyle rahatlıkla iş bulunabilmektedir. Genellikle yazılım mühendislerinin iş alanları; programcılık, test, iş analistliği, veri tabanı uzmanlığı ve proje yöneticiliğidir.

Yazılımcıların yüzde kaçı üniversite mezunu?​

Eğitim alanların %98’i dört yıllık üniversitelerin herhangi bir bölümünde öğrenci ya da bir üniversiteden mezun. %2’si ise lisede okuyor ya da önlisans programına kayıtlı. Bu istatistiğe göre, yazılımcı adaylarının Türkiye’de genelde üniversite seviyesinde eğitimi olduğunu söyleyebiliriz.

Iyi bir yazılımcı nasıl olur?​

İyi Programcı Nasıl Olunur
- Yetenek. Ne yalan söyleyeyim, bana göre yetenek bu işin önemli bir parçası.
- Merak.
- Zaman.
- İngilizce.
- Algoritma ve veri yapısı
- Assembly kullanarak küçük bir program yazın.
- Küçük bir programlama dili geliştirin.
- Farklı paradigmalara sahip diller öğrenin.

Geri