AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En iyi yalitim malzemesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

En iyi yalıtım malzemesi nedir?​

Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.

En iyi mantolama malzemesi hangisi?​

Yalıtımı sağlayan karbon takviyeli gri EPS strafor köpük, en iyi mantolama malzemeleri arasında önde gelir. Karbonlu siyah EPS bünyesindeki grafit ısı reflektörleri sayesinde “yalıtım” özelliği mükemmel tasarlanmış bir EPS (Expanded Polistren) ısı yalıtım malzemesidir.

Dış cephe kaplama ne kadara mal olur?​

Dış cephe kaplama ne kadara mal olur?
2021 Hazır Mantolama Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı mantolama levhası m2 birim fiyatı 45.00TL + KDV, 4 cm hazır mantolama levha fiyatı 51.00TL + KDV’dir. 5 cm mantolama levhası 57.00TL +KDV’dir. Mantolama malzemeleri fiyatları 6 cm için 63.00TL + KDV’dir.

Taş yünü mü strafor mu?​

Taş yünü mü strafor mu?
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.

XPS mi taş yünü mü?​

Test adımında yapılan basınçlara göre epsnin dayanıklılık değerleri taş yününe göre kısmi olarak daha fazladır. Taş yünü soluk alabilir özelliğine sahipken, Eps strafor köpükte bu tür bir hal söz hususu bile değildir. Buna göre EPS köpük malzemenin kullanım ömrü daha fazladır.

Uzun ömürlü dış cephe yalıtım malzemeleri nelerdir?​

En çok kullanılan XPS, taş yünü gibi dış cephe mantolama malzemeleri, doğru uygulanır ise yapı ömrü boyunca ilk günkü performansını sürdüren malzemelerdir.

Dış cephe mantolama işçiliği ne kadar?​

Dış cephe mantolama işçiliği ne kadar?
Dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında fiyatlar artış gösterdi. 2020 mantolama fiyatları ise, 3 cm mantolama levhası için 32.00TL + KDV, 4 cm mantolama plakası 34.00TL + KDV’dir.

100 metrekareye ne kadar strafor gider?​

100 metrekareye ne kadar strafor gider?
m2 başına 4,5-5 kg harcanmaktadır. Yani Bir torba ile 5 m2 bir alan kaplanmaktadır. Örneğin 100 m2 bir alan için 20 Torba alınması gerekmektedir.

Cam yünü mü daha iyi taş yünü mü?​

Camyünü taşyününden daha düşük özgül ağırlığa, düşük ısı iletkenliğine, uzun hizmet ömrüne ve yüksek lif tokluğuna sahiptir. Bununla birlikte, yapılışlarında kullanılan farklı hammaddeler nedeniyle taşyünü levha daha yüksek kütle yoğunluğuna sahiptir.

EPS Levhaları kesinlikle çok popüler bir ısı yalıtım malzemesi ve ekonomik bir seçimdir. Gözeneklerindeki kuru hava sayesinde iyi bir yalıtım sağlar. Karbon takviyeli olanları da daha yüksek performans gösterebilir.

Mantolama için karbon takviyeli gri EPS strafor köpük tercih edilen malzemeler arasında. Özellikle grafit ısı reflektörleri sayesinde mükemmel yalıtım sağlayabilir.

Dış cephe kaplama maliyetleri genellikle metrekare başına hesaplanır. 2021 fiyatlarına göre 3 cm'den 6 cm'ye kadar farklı kalınlıklarda mantolama levhalarının fiyatları değişiklik göstermektedir.

Taş yünü ve strafor arasında seçim yaparken taş yününün önemli avantajları olduğu belirtiliyor. Yanmazlık, ses yalıtımı, ısı yalıtımı gibi özellikler taş yününü strafora tercih edilebilir kılıyor.

XPS ve taş yünü karşılaştırması yapıldığında, EPS'nin dayanıklılık değerlerinin bazı durumlarda taş yününden daha yüksek olduğu belirtiliyor. Ayrıca EPS köpük malzemenin kullanım ömrünün daha uzun olduğu vurgulanmış.

Uzun ömürlü dış cephe yalıtım malzemeleri arasında XPS ve taş yünü gibi malzemeler ön plana çıkıyor. Doğru uygulandıklarında yapı ömrü boyunca performanslarını koruyabilirler.

Dış cephe mantolama işçiliği fiyatlarında 2018'den 2020'ye kadar olan süreçte artışlar gözlendiği belirtilmiş. Mantolama fiyatları genellikle kullanılan malzeme kalınlığına göre değişiklik gösterebilir.

100 metrekarelik bir alana strafor uygulaması yapılacaksa yaklaşık olarak m2 başına 4,5-5 kg strafor malzeme harcanabileceği belirtilmiş.

Cam yünü ile taş yünü karşılaştırıldığında, cam yününün daha düşük özgül ağırlığa, daha düşük ısı iletkenliğine sahip olduğu ifade edilmiş. Ancak taş yünü levhaların daha yüksek yoğunluğa sahip olduğu belirtilmiş.

Geri