En iyi tereyagi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.227
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

En iyi tereyağı nasıl yapılır?​

Gerçek tereyağı için ihtiyaç duyulan malzeme tam yağlı çiğ süt ya da taze sütle mayalanmış ev yoğurdudur. Özellikle sık sık çiğ süt alanlar, sütü kaynatınca üzerinde biriken kaymakları biriktirip tereyağı yapımında kullanabilir. Aynı şekilde ev yoğurtlarının kaymakları da tereyağı yapımı için uygun bir malzemedir.
Ev yapımı tereyağı nasıl yapılır?
Yapılışı: Topladığınız kaymağı dondurucudan çıkarın ve oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin. Kaymağı miksere alın 1-2 dk orta hızda çırpın. Kaymak pütür pütür olunca içine ılık suyu dökerek çırpmaya devam edin.
Tereyağı nasıl süzülür?
Köpüklenmeye başlayınca ocağın altını kısın ve üzerine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla toplamaya başlayın. Köpüklenme minimuma ininceye kadar bu işleme devam edin. Yağın üzerinde saf sarı bir renk kalınca dibindeki tortulara dikkat ederek ısıya dayanıklı bir kaba süzün.

Elle tereyağı nasıl yapılır?​

Kaymaktan Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaymakları tencereye koyalım. 5 kiloluk ağzı geniş bidona da koyabilirsiniz.
- Tencerenin içine ılık su koyuyoruz.
- Tenceredeki kaymağı, dairesel olarak karıştırıyoruz.
- Yağ katmanı oluşmaya başlayınca, içine biraz buz atıyoruz ve yağı toparlayıp başka bir kaba alıyoruz.
Mutfak robotu ile tereyağ nasıl yapılır?
Mutfak robotunda kesici bıçak uçları kullanmalısınız. İlk olarak yaklaşık 5 dakika sürekli olarak robottan geçirin. 5 dakika sonra içerisinde yarım su bardağı ılık su ilave edin ve 5 dakika daha karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra yağların tortu gibi suyun üzerine çıktığını görmelisiniz.
1 kg yoğurttan ne kadar tereyağı çıkar?
1 kg tereyağ 12 kg sütten yapılan yoğurttan elde edilebilir, ayrıca yağını aldıktan sonra elinde yaklaşık olarak 2,5 kg kadar süzme yoğurt kalır.sütün toptan fiyatının 2 tl olduğu düşünülürse 24 tl karşılığında 1 kg tereyağı (tamamen doğal) 45 tl, ayrıca 2,5 kg süzme (tamamen doğal) 30 tl elde edebilirsin.
Yağı suyla yıkayın, tekrar bastırıp suyunu çıkarın. Bunu birkaç kez daha tekrar edin. Yağın içindeki suyu olabildiğince almak uzun ömürlü olması için önemli. İsterseniz tuz ekleyip tekrar yoğurun.
 
Geri
Üst