- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
En iyi tenis ayakkabısı hangisi?
Erkekler için en iyi tenis ayakkabısı seçimiTenis ayakkabısının farkı nedir?
koşu ayakkabılarından en büyük farkı tabanının sert kaçuk ya da plastik malzemeden yapılmış olmasıdır. böylelikle kortta ayağı yere sürterken, ani hızlanma ve yavaşlamalarda ayakkabının bir tarafı erimez, daha sert ve dayanıklı bir yapıdadır.Tenis ayakkabısı kadın nasıl olmalı?
Ayakkabının üst bölümü esnek olmalıdır. Böylece, topa doğru ilerlediğinizde ayak bölümü boğumdan daralmayacaktır. Çim kortlar için tenis ayakkabınızın tabanının çok uzun ömürlü olmasına gerek yoktur. Çim zeminler yumuşak olduklarından ayakkabılarınız üzerindeki aşındırma etkisi oldukça minimal olacaktır.
Iyi bir tenis ayakkabısı nasıl olmalı?
Tenis ayakkabıları tipik olarak daha yanaldır ve ait olduğu kort tipine uygun alt taban deseni taşır. Diğer spor ayakkabısı türleri, çarpma tesirinin azaltıldığı, daha kalın, daha yumuşak topuk yapısına sahiptir. Tenis ayakkabıları ise daha güçlü ve yapılıdır.
Tenisçiler ne içiyor?
Tenisçilerin maç ve antrenman içerisinde muz yemeyi tercih etmelerinin nedenleri arasında;Nötr ayak yapısı nedir?
Nötr yürüyüş şekli, topuğun orta ya da hafif şekilde, önce dış kısma sonra ayağın içe doğru hafifçe basmasıyla oluşur. Orta kemerli ayağı olan kişilerde görülür. Bu kişiler için uygun ayakkabı ise, nötr bir yastıklama ayakkabısıdır.Tenis kıyafetleri nasıl olmalı?
Tenis oynayacak kişiler ilk zamanlar pamuklu ürünleri tercih etmektedir. Nem tutma özelliği olsa da tenis sporu için %100 pamuklu kıyafetler giyilmemelidir. Tenise uygun Climalite ve Dri Fit adında kumaş türlerine sahip kıyafetler tercih edilmelidir. Bu kumaşlar teri vücuttan uzaklaştırır.
Tenisçiler neden bağırır?
Büyük efor harcayarak topa vuran oyuncular istemli veya istemsiz olarak göğüs kafesinde sıkışan havayı dışarı atarken bağırır, ses çıkarır veya inlerler. Tabi bu hava çıkışında illa her oyuncu ses çıkarmak zorunda değildir. En çok bağıran tenisçilerden Maria Sharapova “ben kendimi bildim bileli bağırıyorum” diyor.