AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En iyi tablet nasil secilir?

Editör

Yeni Üye

En iyi tablet nasıl seçilir?​

İşte size kendinize en çok uyan ve “en iyi tablet” seçiminizi kolaylaştıracak 6 ipucu:
- 1- İşletim Sistemi. Tablet alırken karşınıza çıkacak seçim alternatiflerin ilki işletim sistemi olmaktadır.
- 2- Ekran Boyutu.
- 3- Ekran Teknolojisi.
- 4- Hafızası
- 5- Pil Ömrü
- 6- İşlemci Ram.
- Bonus Bilgi:

Tabletin özellikleri nelerdir kısaca?​

Tablet bilgisayar veya sadece tablet, tek bir ünitede ekran devresi ve batarya bulunan bir mobil bilgisayardır. Tabletler parmak-kalem hareketlerini algılayabilen, fare ve klavye ile kombine edilebilen, kamera ve ivmeölçer gibi sensörlerle donatılan cihazlardır.

Tablet gibi cihazları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?​

Tablet gibi cihazları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cep telefonuna, laptop, bilgisayar ve tablete en az 40 cm mesafeden bakmak çok önemli. Aynı şekilde kitap okurken de gözlerimize çok yaklaştırmamalı, 40 cm mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle elinizdeki objeyi burun ucundan itibaren 2 karış mesafeden az kendinize yaklaştırmamaya özen gösterin.

Tablet ekranı nasıl olmalı?​

Bunlardan 9.7″ olanı en ideal ekran büyüklüğüdür. Android tabletler üzerinde ise 10.1″, 7″, 8″, 6″ ve daha büyük ekranları piyasada bulmak mümkündür. En ideal olan ekran boyutu 9″ ya da 10.1″ olanıdır. Çok küçük ekranlı tabletleri tercih etmemeniz sizin için iyi olacaktır.

Teknolojik aletleri kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?​

Priz içerisine iğne ya da çivi gibi aletler sokmamalıyız. Bu çok tehlikelidir ve hayatımız tehlikeye girer. – Islak ellerimizde fişlere dokunmamalıyız. – Isıtıcı, fırın ya da ütü gibi teknolojik aletlerin yanında oyun oynamamalıyız.

Telefon tablet gibi cihazları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz ikinci sınıf?​

Telefon tablet gibi cihazları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz ikinci sınıf?
➜ Kablo ve prizler yıprandığında değiştirmeliyiz. ➜ Islak elle elektrik düğmelerine dokunmamalıyız. ➜ Telefon, tablet gibi cihazları şarja takılıyken kullanmamalıyız. ➜ Cep telefonu, tablet ve bilgisayar ekranına sert bir cisimle vurmamalıyız.

En iyi tablet hangisi 2021?​

Karşılaştırma Tablosu
Ürün | En İyi Yanı
Reeder M7S 7″ 8GB Tablet Wifi + 3G SimKart | Bütçeye Uygun
Samsung Galaxy Tab A 8 SM-T290 32GB Tablet | Pratik 8″
LENOVO TAB M10 TB-X606F 64GB 10.3″ Wi-Fi Tablet | Kaliteli
Apple iPad 8. Nesil 10.2” Wi-Fi 32GB Uzay Grisi MYL92TU/A | iOS iPad

Tablette işletim sistemi ne olmalı?​

Bir kere öncelikle eski sürümlerden mutlaka uzak durmak gerekiyor. Android’in eski sürümlerine sahip tabletler artık güncelleme almıyor ve bu nedenle güvenlik açıkları oluşturabiliyorlar. O nedenle mümkün mertebe Android 7 işletim sistemine sahip bir tablet seçmeniz iyi olacak.

Tablet ekranı kaç inç?​

Tablet ekranı kaç inç?
Tabletlerin boyutları 7 inç olarak başlıyor ve 10,1 inç’e kadar çıkıyor. Tablet boyutları genel olarak büyük ve küçük ekran olarak ikiye ayrılıyor. 8 inç ve üzerinde boyuta sahip tabletler büyük ekranlı, 8 inç’in altında olanlar ise küçük ekranlı olarak tanımlanıyor.

Tablet seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli faktör ve ipucu var. İşte size bu konuda yardımcı olabilecek bazı bilgiler:

1. **İşletim Sistemi:** İlk olarak tablet alırken karşınıza çıkacak seçeneklerden biri işletim sistemi olacaktır. Özellikle Android ve iOS gibi popüler işletim sistemlerini göz önünde bulundurmalısınız. İhtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmek önemlidir.

2. **Ekran Boyutu:** Tablet ekranı boyutları genellikle 7 inç ile 10,1 inç arasında değişmektedir. İşlevselliğiniz için en uygun ekran boyutunu seçmek göz yorgunluğunu azaltabilir ve kullanım kolaylığı sağlayabilir.

3. **Ekran Teknolojisi:** Tablet ekranının kalitesi ve teknolojisi de önemlidir. Yüksek çözünürlüklü ekranlar ve IPS gibi teknolojiler daha iyi bir görüntüleme deneyimi sunabilir.

4. **Hafıza:** Tablet hafızası da önemli bir faktördür. Depolama ihtiyaçlarınıza göre yeterli bir hafıza kapasitesine sahip bir tablet seçmek verimliliğinizi artırabilir.

5. **Pil Ömrü:** Güçlü ve uzun ömürlü bir pil performansı da tablet seçerken dikkate almanız gereken bir özelliktir. Uzun süreli kullanım için yeterli bir pil ömrü tercih etmelisiniz.

6. **İşlemci ve RAM:** Tablet performansı için işlemci ve RAM kapasitesi de oldukça önemlidir. Hızlı ve akıcı bir deneyim için yeterli bir işlemci ve RAM miktarına sahip bir tablet seçmek önemlidir.

Tablet kullanırken göz sağlığınızı korumak için belirli noktalara dikkat etmelisiniz. Özellikle ekranı en ideal büyüklükte tercih etmeniz ve en az 40 cm mesafeden bakmanız önemlidir. Ayrıca ışık seviyesini ayarlamak ve ara vererek dinlenmek de göz sağlığınızı korumak için önemli adımlardır.

Teknolojik cihazları kullanırken genel güvenlik prensiplerine dikkat etmek önemlidir. Kablo ve prizlerin yıprandığında değiştirilmesi, ısınan cihazların yanında oyun oynamamak gibi basit önlemler alarak güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Tablet seçerken dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir faktör ise işletim sistemi ve ekran büyüklüğüdür. Güncel bir işletim sistemi ve tercih ettiğiniz ekran boyutu kullanım deneyiminizi etkileyebilir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak en iyi tablet seçiminizi yapabilirsiniz.

Geri