AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En iyi sabun hangi yagdan yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

En iyi sabun hangi yağdan yapılır?​

Sabun üretiminde kullanılan yağların başında bitkisel yağlar gelmektedir. Sabun üretiminde en çok hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, defne yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve hayvansal iç yağ olan donyağı, domuz yağı, ya da kemiklerden elde edilen yağlar kullanılmaktadır.

Sabunda petrol var mı?​

Yalnızca bitkisel yağlardan yapılan sabunaysa “kastil sabunu” denir. Deterjanlar, petrol türevi sentetik sürfaktanlardır. Petrokimyasallar yenilenebilir kaynaklar değildir. Dünya Savaşları sırasında, sabun yapacak yağ bulunamadığı için ortaya çıkmışlardır.
Doğal sabun yapımında, bir kimyasal olan kostik yerine kül kullanabilirsiniz. Sabun yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; kül ile birlikte bir yağ -tercihen zeytinyağı- ve bir miktar tuz. Bir de karıştırmak için tahta veya seramik kaşığa ihtiyacınız olacak. Sabunu dökmek için kalıplar da kullanabilirsiniz.
Sabun yapımı için gerekli malzemeler nelerdir?
Doğal sabun için gerekli olan hammaddelerin başlıcaları yağ, sodyumhidroksit (kostik) ve su. Bu 3 hammadde basit anlamda size doğal sabun yapmak için yeterli olacaktır.
Sıvı sabunun ham maddesi nedir?
1. Sıvı sabun yapabilmek için bir tür yağa sahip olmalısınız. En çok kullanılan yağlar; palmiye çekirdeği yağı, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı gibi bitkilerden elde edilen yağlardır. Ulaşmak istenilen sonuca göre içerik değiştirilip, yağ çeşidi iki veya üçe çıkarılabilir.

Kostik sabun yapımında kullanılır mı?​

“Ph” derecesi (alkali değeri) 11 ile 14 arasında bulunan maddelerin tamamı, “kostik” yani aşındırıcı özelliğe sahiptir ve sabun yapımında kullanılabilir.

Sabun Bazı içinde ne var?​

Doğal renklendiriciler: Kömür tozu, pancar, tarçın, kahve, yeşil çay tozu, yosun, portakal suyu, zerdeçal, nane… Doğal esanslar: Nane yağı, portakal yağı, limon yağı, biberiye yağı, okaliptus yağı, lavanta yağı, vanilya yağı, yasemin yağı…
 
Geri
Üst