AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En iyi recel nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.023
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

En iyi reçel nasıl yapılır?​

Meyveleri reçel yapmadan önce üzerine toz şeker ekerek bir süre bekletin. Bu meyvelerin yapılarındaki suyun ve tadın açığa çıkmasını sağlayacak. Böylece reçelinize çok fazla su ve şeker koymadan, daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar elde edebileceksiniz.

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?​

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?
Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir. Pişirilirken reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde karıştırılmalıdır. Aksi taktirde reçel geç kıvama gelir ve sulanır. Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış metal süzgeçle alınmalıdır.

Reçelde yapılan analizler nelerdir?​

Reçelde yapılan analizler nelerdir?
Türk Gıda Kodeksi’nde Reçel için belirtilen mikrobiyolojik analizler küf-ve mayadır.

Hangi ürünlerden reçel yapılır?​

Reçel yapmak için gerekli olan birkaç malzemeyse sadece meyve, şeker ve limon suyu. Bu malzemelerin oranını iyi ayarlamak reçelin lezzeti için de çok önemli.

3 kilo çileğe ne kadar şeker girer?​

3 kilo çileğe ne kadar şeker girer?
3 kilo 250 gram çileğe aynı oranda 3 kilo 250 gram şeker kullandık. Teraziniz yoksa 1 tas çileğe 1 tas şeker kullanabilirsiniz. 1 tas çileğe 1 tas şeker bize göre en iyi sonucu veriyor. Annemin yıllardır kullandığı ölçü de budur.

Çilek reçeli ne kadar şeker konur?​

Çilek reçeli ne kadar şeker konur?
Çilek reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birebir ölçü kullanmak. 1 kilo şeker 1 kilo çilek şeklinde de gidebilir 1 tas çilek 1 tas toz şeker şeklinde de.

Reçelin koyu olması için ne yapmalı?​

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Reçelin bozulmaması için ne yapmak lazım?​

Reçelin bozulmaması için ne yapmak lazım?
Reçellerin bozulmaması için ne yapılmalı?
- – Reçellerin üzerindeki köpükleri maden süzgeci yardımı ile arada alınız.
- – Reçelleri mutlaka cam kavanozun içerisinde saklayınız.
- – Reçelleri asla metal bir kaşık ile karıştırmayınız.
- – Reçeli karanlık ve serin bir yerde saklayınız.
- – Reçel kavanozunun hava almasını önleyiniz.

Reçelin piştiğini nasıl anlarız?​

Reçelin piştiğini nasıl anlarız?
a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.
 
Geri
Üst