Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En iyi punch ignesi hangisi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

En iyi punch iğnesi hangisi?​

Oxford Punch iğnesi Bu punch iğnesi çok kaliteli ve ömür boyu dayanacak şekilde üretilmiştir. Diğer iğnelere göre daha pahalı olması bu ürünün kalitesini ortaya koyuyor.

Basit nakış iğne teknikleri nedir?​

Basit nakış iğneleri; nakışa yeni başlayanlar için basit nakış iğneleri ilk adımdır. Tek ya da birkaç iğne tekniğinin bir arada kullanılması ile oluşan işleme türüdür. , pul boncuk, çevre işi) yardımcı iğneler olarak kullanılmaktadır.

Punch yapmak kolay mı?​

Punch yapmak kolay mı?
Bahsettiğimiz gibi punch nakışı yapmak oldukça eğlenceli ve kolay; fakat bazı noktalar konusunda bilgi sahibi olmamak, bu güzel hobiyle uğraşırken bazı sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Nakış için hangi IP?​

Nakış için hangi IP?
Nakış ipi seçeneklerine de genel olarak bakacak olursak: Kanaviçe ipi. İpne oyası ipi. Brezilya nakışı ipi.

Punch iğnesi için hangi ip?​

Antrasit renk siyah pamuk ip üzerine kaplama olduğu için punch ile işlendiğinide pamuk ip kendini belli etmez fakat gümüş, platin ve gold renk metalik simli ipler ekru renk pamuk ip üzerine kaplama olduğu için işlendiğinde ekru renk ip kendini belli eder.

Punch ipi ne demek?​

Punch İpi & Panç İpi Çeşitleri. Üç boyutlu bir işleme tekniği olan iplik çeşitlerinden punch ya da bilinen adıyla panç, kendi özel iğnesi ile işlenir.

Nakış Teknikleri Nelerdir?​

Nakış Teknikleri Nelerdir?
Temel Nakış Teknikleri
- İĞNE ARDI – TEYEL İŞİ
- SAP İŞİ
- COUCHİNG.
- ÇARPI İŞİ
- BALIK KILÇIĞI.
- BATTANİYE İŞİ
- ZİNCİR İŞİ
- ZİNCİR İŞİ

Nakış nerelerde kullanılır?​

Nakış nerelerde kullanılır?
Panç nakışı; havlu kenarları, paspas, koltuk şalı, kırlent, kasnak duvar süsü gibi değişik kullanım alanlarına sahip. Yurt dışında punch nakışı daha ziyade dekoratif amaçlı, bizde ise havlu ve yastık süslemelerinde kullanılıyor.
Punch nakışı nasıl bitirilir?​
Punch nakışı nasıl bitirilir? Desen bittikten sonra, pofuduk tarafı çeviriyoruz ve tüm sarkık surkuk ipleri, ilmeklerle eşit boyda olacak şekilde makas ile kesiyoruz. Ardından punch iğnesi yardımı ile özellikle sınırlarda birbirine karışan yerler varsa onları ayırarak düzeltiyoruz.
Punch işi ile neler yapılır?​
Bir kasnak tarafından gerilmiş olan kumaş yüzeyine uygulanır. Günümüzde çoğunlukla dekoratif ürünler için kullanılan punch iğnesi sayesinde havlu kenarı, kırlent, , paspas, koltuk şalı hatta duvar halısı gibi kullanışlı işlemeler de yapılabilir.

Nakış ipi nasıl olmalı?​

Nakış ipi nasıl olmalı?
Nakış ipi satın alırken, hangi markaları seçtiğiniz konusunda çok dikkatli olmak önemlidir. Ucuz ipi solmaz olması muhtemel değildir, yani ıslandığında rengini kumaşın üzerine akacaktır. Ucuz ipi de kaba ve çalışmak zordur, bu nedenle nakış işlemenizi özensiz gösterebilir.

Makina nakış ipi nasıl olmalı?​

Makina nakış ipi nasıl olmalı?
Nakış için standart iplik kalınlığı 40’dır. Dikiş ipliklerinde ise buna karşılık gelen iplik numarası 120’dir. 30 veya 12 numaralı nispeten kalın iplikler zeminlerin çok daha hızlı dolmasını sağlarken, 60 veya 75 nolu ince iplikler ise küçük tasarım veya elemanların hassas bir şekilde işlenmesini sağlar.

Punch kırlent hangi kumaştan yapılır?​

Her türlü punch nakış tekniğine uygun nazende kumaş. 25ct işleme kareleriyle kolay işlenebilir. Kırlent, salon takımı, masa örtüsü, tablo, el nakışı yapımında kullanılabilir.

Kalın punch iğnesi ile hangi kumaş kullanılır?​

Cevap: Merhabalar, evet yün ip ve kalın iğneler için uygundur.

Punch neyin üzerine yapılır?​

Punch neyin üzerine yapılır?
Punch nakışı kumaş üzerine kendi özel iğnesi ile 3 boyutlu görünen bir işleme tekniği olarak bilinir. Bu teknikte kumaş üzerinde dikiş yapmak yerine, delme iğnesi iğneyi yüzeyde tutarken ipliği kumaşa doğru iter. Zımba iğnesi işlemenin sonucu, halı işlermiş gibi ilmeklerden yapılmış son derece dokulu bir tasarımdır.
 
Punch iğnesi seçiminde kalite çok önemlidir ve Oxford Punch iğnesi, dayanıklılığı ve kalitesiyle öne çıkan bir seçenektir. Diğer iğnelere göre daha pahalı olması, ürünün kalitesini gösterir.

Basit nakış iğne teknikleri; yeni başlayanlar için idealdir. Tek ya da birkaç iğne tekniğinin kullanılmasıyla oluşan işlemelerdir ve genellikle yardımcı iğneler olarak kullanılırlar.

Punch yapmak oldukça eğlenceli ve kolay bir hobi olabilir. Ancak bazı noktalarda bilgi sahibi olmamak sorunlara yol açabilir.

Punch işlemi için antrasit renk siyah pamuk ipler tercih edilebilirken, gümüş, platin ve gold renk metalik simli ipler ekru renk pamuk iplerle kullanılabilir.

Nakış ipi seçiminizde markaya dikkat etmek önemlidir. Ucuz ve kalitesiz ipler renklerini kumaşa bırakabilir ve nakış işleminizi özensiz gösterebilir.

Makina nakışı için ise standart iplik kalınlığı 40, dikiş iplikleri için ise 120 önerilmektedir. İplik kalınlıkları işleme yapılacak detaya göre seçilmelidir.

Punch işleri genellikle havlu kenarı, paspas, kırlent, kasnak duvar süsü gibi dekoratif ürünlerde kullanılır. Bu işlemeler yurt dışında daha çok dekoratif amaçlarla tercih edilirken, ülkemizde havlu ve yastık süslemelerinde sıkça kullanılmaktadır.

Punch nakışını bitirirken desen tamamlandıktan sonra pofuduk kısmı çevirerek sarkık ipleri düzgün bir şekilde kesip düzeltebilirsiniz.

Punch işlemeleri genellikle kasnakta gerili kumaş yüzeyine uygulanır ve dekoratif ürünlerin yanı sıra havlu kenarı, kırlent, paspas, koltuk şalı ve duvar halısı gibi ürünlerde kullanılabilir.

Punch nakışına uygun kumaşlar genellikle nazende kumaş veya 25ct işleme kareleri olan kumaşlardır. Kırlent, salon takımı, masa örtüsü gibi ürünlerde kullanılabileceklerdir.

Kalın punch iğneleri genellikle yün iplerle kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Punch işlemeleri genellikle kumaş üzerine yapılır ve elde edilen sonuç çok dokulu ve 3 boyutlu bir görünüme sahiptir.
 
Geri
Üst