Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En iyi pizza sosu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

En iyi pizza sosu nasıl yapılır?​

İlk olarak domatesleri rendeleyin veya bir rondodan geçirin. Püre kıvamında olması gerekiyor. İnce ince kesilmiş veya ezilmiş sarımsakları ekleyip 15 20 saniye soteleyin. Son olarak Ezilmiş veya rondodan geçirdiğiniz domatesleri, kekik, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirmeye devam edin.

Salça ile pizza sosu nasıl yapılır?​

Domatesler kaynamaya başlayınca domates salçası tuz ve baharatları ekleyip domatesler eriyene kadar pişirelim. Ocaktan almaya yakın fesleğen yapraklarını içine atıp yapraklar ölünceye kadar yine bir iki dakika kaynatalım ve ocağı kapatalım. Taze fesleğen yaprağı yoksa kullanmak zorunda değilsiniz.
Pizza sosunda neler var?
Dilerseniz pizza sosunuza soğan da ilave edebilirsiniz. Soğan ilave etmek isterseniz zeytinyağı ve soğanı kavurduktan sonra domates ilave edebilirsiniz. Ardından sıra geliyor pizza sosunun olmazsa olmazlarına. Kaliteli bir zeytinyağı, mis kokusuyla kekik ve soslara en çok yakışan lezzetlerden olan sarımsak.

Domino’s Pizza Sosu Nasıl Yapılır?​

Sosu için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 çay kaşığı kuru kekik.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Pizza baharatı nasıl yapılır?​

İhtiyacınız olan malzemeler; üç çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber, bir çay kaşığı sarımsak tozu, bir çay kaşığı zerdeçal, bir çay kaşığı kekik ve yarım çay kaşığı tuz. Tüm bu baharatları iyice birbirine karıştırıp kapaklı cam bir baharatlığın içine aktarın.
Pizza sosu salça olur mu?
Not: Sos için ev salçası da ilave ettim ya da hazır satılan domates soslarından da kullanabilirsiniz. Sarımsak tozu da ayrı bir lezzet katacaktır.
Pizza sosu malzemeleri şöyle;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik.
- Yarım çay kaşığı karabiber.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak.
- Ilık yarım çay bardağı su.
Pizzanın olmazsa olması, özellikle de margarita pizza için taze domatesli pizza sosudur. Ama evde yapılmış, tazecik domates sosu yerine salça ya da ketçap kullanırsanız o lezzeti asla yakalayamazsanız. Tarla domatesleriyle yaptığım nefis domatesli pizza sosu lezzetiyle, emeklerinizin karşılığını kat kat verecek.
Pizza sosu nasıl yapılır?
Pizza Sosu Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Salça ve domates püresini bir kaba alın. Sarımsakları ezip ilave edin.
- 2. adım: Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Eğer ketçabın tatlımsı tadını seviyorsanız 1 çay kaşığı şeker ilave edin.
- 3. adım: Dolapta 2 gün bekleyebilir.
- Not: Bu sosu makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.

Dominos Pizza baharatı içinde ne var?​

Bu ürün PARMAKSIZOĞLU tarafından gönderilecektir.

Geri