- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 222.384
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
En iyi makarna nasıl yapılır?
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.Çubuk makarnayla ne yapılır?
Çubuk Makarna İle Lezzetli ve Hesaplı 21 Tarif
- #2 Orijinal Bolonez Soslu Spagetti.
- #3 Arabiata Soslu Karidesli Makarna.
- #4 Taze Fesleğenli Domatesli Makarna.
- #5 Sebzeli Kepekli Spagetti.
- #6 Napoliten Soslu Spagetti.
- #7 Makarnalı Tavuk Suyu Çorbası
- #8 Kabaklı Soya Soslu Spagetti Salatası
- #9 Tavada Makarna Böreği Tarifi.
Sade makarna nasıl lezzetli olur?
Sade Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye su koyuyoruz. Kaynayınca içine bir miktar tuz atıyoruz.
- Biraz daha kaynadıktan sonra içine makarnayı atıyoruz. Makarna yumuşayınca süzgeçe alıyoruz.
- Tencereye sıvı yağı, bulyonu ve tereyağını koyduktan sonra makarna ile beraber 1-2 dakika karıştırıyoruz.
1 paket makarna kaç su bardağı eder?
Makarna pişirmede en ideal oran 1,5 litre suya 1 paket ( 500 gram ) makarna ve 1 tatlı kaşığı tuzdur. Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz eridikten sonra makarnayı ekleyin. Makarnayı ekledikten sonra ateşi yeniden açın.Hamur olmuş makarna nasıl değerlendirilir?
Artan makarnayı uygun bir kaba alın ve zor zamanınızda kurtarıcınız olmak üzere derin dondurucunuza atın. Donduracağınız artan makarnanız, günü geldiğinde imdadınıza hızır gibi yetişecek ve siz de onu su böreği lezzetinde nefis bir fırın makarnaya dönüştüreceksiniz.
Kalan çubuk makarna nasıl değerlendirilir?
Artan Makarnayı Değerlendirmek Tarifi Nasıl Yapılır? Önceden pişirip kalan makarnanız yoksa makarnayı haşlayıp süzün tencereye melemeni koyun ya da domates sosunu koyup pişirin. Kaynamaya başlasın. Sonra haşlanan makarnayı ekleyin.
1 Kişilik Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı orta boy yüzük makarna.
- 2 su bardağı kaynar su.
Demleme makarna kaç dakikada pişer?
Domatesleri rendeleyin ve üzerine baharatları ekleyerek güzelce karıştırın. Domatesleri bir süre bu şekilde pişirerek yoğunlaştırın. Ardından makarnaları ekleyin ve üzerine su gezdirin. Kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar ortalama 10-12 dakika kadar pişirin.