En iyi kabak tatlisi hangi kabaktan yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
224.665
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

En iyi kabak tatlısı hangi kabaktan yapılır?​

Kestane kabağı ile yapılan kabak tatlısı çok lezzetli olur. Kestane kabağı seçerken etli kısmı koyu renkli ve sert olanlar tercih edilmelidir. Kestane kabağı bal kabağına göre daha dayanıklıdır, daha uzun süre muhafaza etmek mümkündür. Bal kabakları uzun silindirimsi ve hafif basık yuvarlak olmak üzere 2 tiptir.

Balkabağı ne renk olur?​

Kabak veya bal kabağı, cucurbita pepo veya kabak (Cucurbita Pepo)’nun olgunlaşmış meyvesinin pigmentasyon özelliğine dayanan, ılımlı doygunluğun soluk kırmızımsı-turuncu bir rengi vardır.
Bu yöntemler şunlardır:
- Balkabağının olgunlaştığı zaman pedinkülü kuru ve serttir.
- Bitkinin üzerindeki yapraklar ve kırbaçlar kısmen sararmış ve kurumuştur.
- Balkabağı olgunlaştığında koyu turuncu zengin bir renge sahiptir.
- Meyvenin kabuğu sert olmalıdır üzerine basıldığında herhangi bir ezik oluşmaması gerekmektedir.
Kabak tatlısı kireç yerine ne kullanılır?
Şimdi işin püf noktasına geliyoruz ben kireç kullanmaktan çekindiğim için kabaklarımı büyük bir leğen içerisinde 2, 5 yemek kaşığı karbonatla üzerine gelecek kadar suyla birlikte bir gece boyunca buzdolabında beklettim. Ertesi sabah kabakları bol suyla yıkayarak 15 dakika kadar temiz suda beklettim.
Kabağın iyi olduğu nasıl anlaşılır?
Hafif yeşil yeri kalabilir. Piştiğinde çok lezzetli olacaktır. Ayrıca bir toplu iğne ile kabak testi de yapabilirsiniz. İğne balkabağına rahatça batıyor ve geri çıkıyorsa kabak güzel demektir.

Helvacı kabağı nasıl pişirilir?​

Helvacı (Kestane) Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabaklar yıkanır, dörde bölünür.
- Dilimlenmiş kabaklar iç tarafı aşağı bakacak şekilde büyük bir tencereye yerleştirilir.
- Üzerine şekeri koyulur ve yarım çay bardağı su eklenir.
- Orta ateşte suyu bitene kadar pişirilir.

Güzel balkabağı nasıl anlaşılır?​

Balkabağını seçerken dilimlerin lif lif ayrılmamış olmasına, etine tırnağınızı batırdığınızda çok sert olmasına dikkat edin. Gevşek kabaklar çabuk dağılır ve şerbeti fazlasıyla içine çeker. Bu kendi lezzetinin önüne şeker tadının geçmesine sebep olur.
Kabak çeşitlerinin sınıflandırılması Çok çeşitli kabak çeşitlerini bir araya getiren Cucurbita cinsi, çoğu çoğu mutfak değeri olmayan 18 tür içerir ve bazıları da yem, süs ve teknik ürünler olarak kullanılır.
Bal Kabagı ne zaman koparılır?
Ekim ayının ilk haftasında hasadını yaparız. Kabakları kestikten sonra toprakta kalan kısmını bir hafta güneşte kuruturuz.
Balkabağı hangi ayda çıkar?
Balkabağı kış sebzesidir.Balkabağı genelde tatlısı yapılan çok lezzetli bir besindir. Hem hafif bir tadı vardır hem de çok besleyici içeriğe sahiptir. Kış mevsiminde özellikle Kasım ve Aralık aylarında hasat edilen balkabaklarını pazar tezgahlarında ve marketlerin sebze reyonlarında görmek mümkündür.
 
Geri
Üst