Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En iyi incir fidani hangisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

En iyi incir fidanı hangisi?​

Taze tüketimde siyah incir fidanı olarak; -Bursa siyahı Dürdane incir Fidanı tercih edilebilir. Kurutmalık incirde ise; -Aydın sarısı incir fidanı tercih edilebilir.

Türkiye’de en iyi incir nerede yetişir?​

İncir üretiminde birinci sırada yer alan Türkiye incirlerinin çoğunluğunu Ege Bölgesi’nde gerçekleştirmektedir. Bu bölge üzerinde özellikle İzmir ve Aydın illeri incirin anavatanı olarak bilinir. Dolayısıyla dünyadaki en iyi incir Ege’nin dağlık arazilerinde doğal olarak yetişmektedir.
En iyi incir nereden alınır?
İncir nereden alınır sorusunun cevabı tabiki Aydın, İzmir bölgesidir. İncir için en kaliteli topraklara sahip bölgelerdir. Nazilli, İncirliova, Germencik, Tire, Torbalı gibi bölgeler dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği bölgelerdir. Kuru incir üzerinde yapılan birçok oyun bulunmaktadır.
Sarılop incir nedir?
Sarılop (Calimyrna) esas olarak Ege Bölgesinin Büyük ve Küçük Menderes havzalarında yetişen bir incir türü. Dünya genelinde kuru incir üretiminin `’ına tekabül eder. Kuru incir kalitesi yüksek olan sunan Sarılop dünyanın en ünlü incir kültür çeşididir.

1 dönüm araziye kaç tane incir ağacı dikilir?​

Bir dönüme Kaç incir dikilir? Klasik sistemler için bir dönüm araziye yaklaşık 16 fidan dikilirken destekli sistemlerde 83 fidana kadar dikilebilir.

Sarılop incir nerede yetişir?​

Sarılop İnciri Sarı lop inciri ülkemizde Aydın ve İzmir bölgesinde kolayca yetişmektedir. Sarı lop inciri, ince kabukları sayesinde kuru incir yapımı için oldukça elverişli incir çeşitleri arasında yer almaktadır.
İncir üretimi en çok nerede yapılır?
İncir, ılıman iklimlerde yetişen bir meyve ağacı türüdür. Türkiye’de incir, çoğunlukla Ege Bölgesi’nde yetişmektedir. Kuru incir yapımında da kullanılan incir çeşitleri, ülkemizde farklı bölgelerde yetişmektedir. Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nde de yetişen incir için üretimde birinci sırada olan ilimiz Aydın’dır.
Aydın dağ inciri nereden alınır?
Aydın inciri Nazilli, Germencik, İncirliova, Tire, Selçuk, Torbalı gibi ilçelerden çok rahat temin edilebilir. Bu ilçelere bağlı dağ köyleri dünyanın en kaliteli incirlerini yetiştirir.
İncirler bu yüzden ova inciri gibi çok büyümez ama tadı ve kalitesi muazzam seviyededir. Dağ inciri en kaliteli incir türü olarak bilinir. Piyasada ovada yetişen, sulandığı için çok büyük olan incir türleri daha fazladır. Bu incirlerin bazıları kimyasal ile sarartma işlemi yapılmaktadır.
Sarılop inciri taze sofralık incir olarak tüketildiği gibi kurusu olan tek incir olması sebebiyle ticari değeri önemli olan bir çeşittir. Sarılop çeşidi kurutmalık olarak üretilir. Sarılop çeşidinin bir kısmı sofralık olarak değerlendirilir. Taze sarılop meyveleri bütün ve kabuklu olarak hızlı dondurulmaya uygundur.
İncir ağacı kaça kaç dikilir?
İncir fidanı için dikim aralığı, 8×8-8×6-6×6 ve 8×4 metre olmalıdır.
İncir hangi yöreye aittir?
İncirin en çok yetiştirildiği yerler Aydın’a bağlı Germencik ve İncirliova ilçeleridir. Bunun dışında Ege bölgesinde yer alan İzmir, Deniz, Afyon ve Denizli’de bir yıl içerisinde 50 bin tonun üzerinde incir yetiştiriliyor.

İncir hangi koşullar altında yetişir?​

İncir subtropik iklim bitkisidir. Buna karşın dünyanın ılıman iklime sahip birçok yerlerinde yetişmektedir. İncir kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerler ister. Yıllık ortalama 18-20°C olduğu yerlerde yetişir.

İncirin ana vatanı neresidir?​

İncir kültürü Anadolu’da insanlık tarihi kadar eski devrelere dayanan kültür meyveleri içinde, en eski gelişme tarihine sahip meyvelerden biridir. İncirin anavatanı Türkiye olup, buradan Suriye, Filistin ve daha sonra da Ortadoğu üzerinden Çin ve Hindistan’a yayılmıştır.
 
Geri
Üst