AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En iyi ihlamur nerede yetisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

En iyi ıhlamur nerede yetişir?​

Ihlamur ağacı yüksek ve ışık alan yerlerde yetişmektedir. Bu çerçevede ülkemizde Marmara bölgesi, Ege bölgesi, Batı ve Doğu Karadeniz ve Antalya civarları ıhlamur ağacının yetiştiği yerledir.

Ihlamur çiçeği mi yaprağı mı?​

‘Ihlamur’ çiçek yaprağını da taşıyan çiçeklerdir. ‘Yaprak ıhlamur’ ise ıhlamur ağacının yapraklarını bol miktarda taşıyan bir karışımdır. Yani; çiçek, çiçek yaprağı ve yapraklar beraberce bulunur.”
Kaç çeşit ıhlamur ağacı var?
Dünya üzerinde 30’un üzerinde türü bulunan ıhlamurların 1000 yaşına kadar yaşayabildiği görülmüştür. Ülkemizde de 500 yaşını geçmiş çok sayıda ıhlamur ağacı vardır.
Ihlamurun yeşil yaprağı ne işe yarar?
Ihlamur ağacının yaprakları güçlü antioksidanlardan flavonoid içermektedir. Bu nedenle soğuk algınlığı, nezle ve gribal enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Ihlamur çayının buharı burun tıkanıklığını açar, sıcak çayı ise boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir. Limon ile tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ihlamurun dişisi nasıl anlaşılır?​

Ihlamur ağancın dişi mi erkek mi olduğunu anlamak için gövdesine bakmanız gerekir. Eğer, gövde renginde kırmızı lekeler varsa dişi, yeşile doğru lekeler varsa erkek ıhlamur ağacıdır. Ağaç dişiyse ve çiçek açmıyorsa, yanına erkeği dikilerek tozlaşması sağlanır.

Ihlamur ağacı yaprağı yenir mi?​

“Aman Allah’ım bu mayhoş tadıyla ıhlamur yaprağından dolma yapmayı niye daha önce denemedim” diye çok hayıflandım. Evelik yaprakları saplarından ayrılarak yıkanır. Kaynar suya batırılıp 1-2 dakika kadar haşlanıp çıkarılır ve bir kenarda beklemeye alınır.
Ihlamur yaprağı Nasıl Kullanılır?
Ihlamur Çayı Nasıl Tüketilir? Ihlamur nasıl demlenmeli merak ediyorsanız, bu işlem oldukça basittir. Kaynar suya atacağınız bir tutam ıhlamuru 5-10 dakika aralığında ağzı kapalı bir şekilde demledikten sonra tüketebilirsiniz. Ihlamuru hazırlarken, yaprak ve çiçekleri ateş üstünde kaynatmadan tutmalısınız.
 
Geri
Üst