AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En iyi guzellik yiyeceği – Bitkiler

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bitkiler – antioksidan yardımcılar
Biberiye, adacayı ve kekik gibi taze bitkileri yemeklerinize lezzet ve renk vermeleri icin kullanabilirsiniz Guzellik acısından faydalarına gelince, hepsi birer antioksidan kaynağıdır
Guzellik servis onerileri: Taze bitkileri doğrayıp salatalara, balıklara ve sebzelere ekleyin Uzerlerine zeytinyağı gezdirin Guclu bir antioksidan olan zencefili de lezzet katması icin ekleyebilirsiniz
Ciğin gucu: antiageing enzimler
Mukemmel cilt icin ciğden şaşmayın Ciğ yiyecekler sağlık ve cilt icin cok yararlı doğal enzimler bakımından zengindir Enzimler vucudunuzun işgucu gibidir: yani hemen hemen her iş icin onlara ihtiyacınız vardır Bunlar butun kimyasal tepkimeleri başlatan kıvılcımlardır Aslında, enzimler olmadan, vitaminleriniz, mineralleriniz ve hormonlarınız işlerini yapamaz ve besinleri sindiremezsiniz İyi bir sindirimle beraber dengeli hormonlar, emilim ve gıdaların asimilasyonu mukemmel cilt icin vazgecilmezdir
Vucutlarımızdaki enzimlerin sınırlı olduğuna ve bunlarla omur boyu idare etmek zorunda olduğumuza inanılır Bu, size miras kalan belli bir miktar parayla aynı şeydir Eğer bu parayı surekli harcarsanız ve yerine yenisini koymazsanız mirasınız tukenir
Vucudumuzun duzgun bir sindirim icin doğal olarak %25 oranında enzim urettiği hesaplanmıştır ve geri katanını da yediklerimizle almamız gerekmektedir Sorun, tipik Batı beslenme duzeninin, eksik olan %75′lik enzimi karşılama konusunda yetersiz kalmasıdır Yiyeceklerinizi 118°’den yuksek sıcaklıklarda pişirirseniz, icindeki coğu enzimin yok olmasına neden olursunuz Hatta bazı enzimler 105°’de bile yok olurlar Bu doğal enzimler yok olduğunda gereken miktarın %100′unu vucudunuzun sağlaması gerekir, bu da cepten harcamak demektir
Bazı uzmanlar enzim bankamızdaki azalmanın sebebinin coğunlukla pişmiş gıdalar yemekten kaynaklandığına inanmaktadırki bu da erken yaşlanmaya sebep olur Hucreler bolunmeyi bırakır, bağışıklık sistemimiz daha onceden kolaylıkla baş edebildiği durumlar karşısında zorlanmaya başlar ve sindirim problemleri yaşamaya başlarız 85 yaşındaki bir kadının enzim aktivite seviyesinin 18 yaşındaki birinin 130′u olmasının sebebi budur
Viyana Universitesi Profesoru Hans Eppinger, ciğ yiyecekler bakımından zengin bir diyetin hucre yenilenmesi ve kucuk kan dolaşımına faydalı olduğunu bulmuştur Bu da, kılcal damarlar aracılığıyla taşınan besinlerin dolaşımlarını cok daha rahat tamamladıklarını ve atıklardan da kurtulmayı rahatlıkla başardıkları anlamına geliyor Doğal enzimler aynı zamanda bazı guzellik vitaminlerinizin ve minerallerinizin tamamen emilmelerini sağlar O nedenle, pişmiş sebze yerine ciğ sebzelerden yapılmış salatalar ve kurutulmuş meyve yerine de tazelerini yiyin
Puf noktası
Gunde en az bir kere ciğ besin tuketin Sindirim sisteminize en once ciğ besinlerin enzimlerinin ulaşması icin yemeğe başladığınızda ilk olarak ciğ besinleri tuketin
 
Geri
Üst