AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En iyi Gazetecilik bolumu hangi universitede?

Editör

Yeni Üye

En iyi Gazetecilik bölümü hangi üniversitede?​

Gazetecilik Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Taban Puanı
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (VAKIF) | Gazetecilik (İngilizce) (Burslu) | 428,26260
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Gazetecilik | 330,04516
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Gazetecilik | 327,55273
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ (VAKIF) | Gazetecilik (Burslu) | 324,11165

2 yıllık Gazetecilik ne iş yapar?​

Gazetecilik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Gazeteciler gazeteler, televizyon ve radyo da dahil olmak üzere her türlü medya için haberleri araştırır ve raporlar. Haber öyküleri için araştırma yapma ve önemli kaynaklarla röportaj yapma becerisine sahip olmalıdırlar.

Gazetecilik hazırlık var mı?​

Gazetecilik hazırlık var mı?
Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır.

Istanbul Üniversitesi Gazetecilik kaç yıl?​

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı olan Gazetecilik Programı, dört yıllık uzaktan öğretim lisans programıdır.

Gazetecilik bölümü iş imkanları nasıl?​

Gazetecilik bölümü mezunları pek çok medya ve yayın organında çalışma imkanı bulabilir. Gazetecilik Çalışma Alanları Nelerdir? Gazeteciler reklam, medya kuruluşu, gazeteler, basım yayın organları gibi yerlerde geniş çalışma alanı bulabilir.

Marmara Üniversitesi Gazetecilik ingilizce mi?​

Marmara Üniversitesi Gazetecilik ingilizce mi?
Bk. 86 Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce’dir.

Basın Yayın Yüksek Okulu kaç yıllık?​

1965 yılında UNESCO’nun ve Gazeteciler Cemiyetinin katkılarıyla Basın Yayın Yüksek Okulu olarak kurulan İletişim Fakültesi (İlef), Türkiye’de alanında üniversite düzeyinde dört yıllık eğitim veren ilk kurumdur.

Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü kaç yıl?​

Dört yıllık lisans eğitimi süresince Gazetecilik disiplininin “Medya Ekonomisi ve İşletmeciliği”, “Yayıncılık Yönetimi” ve “Bilişim” alt ana bilim dalları ile ilgili kapsamlı bir program takip edilmektedir.

Marmara Üniversitesi Gazetecilik kaç puan?​

Marmara Üniversitesi Gazetecilik kaç puan?
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puanı
MARMARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Gazetecilik | 355,25175
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ (Vakıf) | Gazetecilik (Burslu) | 348,61992
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (Vakıf) | Gazetecilik (Burslu) | 344,59853
EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Gazetecilik | 340,68884

Gazetecilik bölümü ile ilgili detaylı ve faydalı bilgiler verilmiş, teşekkür ederiz. Bu bilgiler arasında farklı üniversitelerdeki Gazetecilik bölümlerinin taban puanları, eğitim süreleri, iş imkanları, öğretim dili gibi konular hakkında bilgilere yer verilmiş. Ayrıca, Gazetecilik bölümünde okuyan öğrencilerin neler yaptığı ve hangi iş alanlarında çalışabilecekleri konularında da açıklamalar yapılmış. Eğer daha fazla bilgi ya da tavsiye isterseniz sormaktan çekinmeyin.

Geri