Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En iyi disler nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

En iyi dişler nasıl olmalı?​

Mükemmel bir gülüşe sahip olmak için dişler düzgün olmalı,herhangi bir çapraşıklık barındırmamalıdır. Üst santral kesici dişler diğerlerine göre daha belirgin olmalıdır.Dişlerde lekeler ve renkleşmelerbulunmamalıdır. Gülüş esnasında üstte diş arkının birinci büyük azıya kadar görünmesi idealdir.
Arka dişlere ne denir?
Çiğnemede görev alan yüzeyler ön dişler için insizal arka dişler için oklüzal olarak bilinir. Kuron ve kök sınırında yer alan yüzeylere servikal, dişin apeksinin yakınlarında yer alanlara ise apikal denir.
Bir dişte kaç kanal var?
Genelde üst ön dişlerde bir kanal, alt ön dişlerde bir veya iki ön kanal, azı dişlerinde ise üç veya dört kanal bulunur. Fakat bu kanalların tip ve yerleri çok değişir. Kanallar temizlenip enfeksiyon bitirildiğinde kökler doldurulur ve yeni kök dolgusunu korumak için geçici dolgu yapılır.

Diş kaplama fiyatı ne kadar?​

(Tek diş) geçici kuron: 185 TL. Abument harici implanta porselen uygulaması: 865 TL. Veneer kuron: 715 TL. Yaprak porselen uygulaması: 1730 TL.
Hangi dis kaplama daha iyi?
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
En iyi estetik diş hangisi?
Metal Porselen Diş Kaplamalar Mekanik olarak dirençli olmalarına rağmen estetik sorunlar nedeni ile porselen diş kaplamalar tercih edilmemektedir. Günümüzde zirkonyum diş kaplama en çok tercih edilen diş kaplama malzemesi olmuştur.

Kanal tedavisi yapılan diş neden iltihaplanır?​

Kanal tedavisi için kanal açıldığında havada bulunan oksijen, buraya bakteri yerleşmesine neden olabilir ve burada çoğalan bakteriler iltihap ve ağrı oluşumuna neden olur. Bakteriler diş kök ucundan dışarı itilebilir. Diş kökünün bitiminde kan damarlarının dişe giriş yapmasını sağlayan küçük bir delik bulunmaktadır.
 
Geri
Üst