AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En hizli tursu nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

En hızlı turşu nasıl yapılır?​

İşlem basittir. Önce sebzeleri, otları, baharatları, tuzu ve şekeri bir kavanozda birleştirin. Ardından hazırladığınız salamura suyunu kavanoza dökün. Kavanozu kapatın, salamurasını karıştırmak için sallayın ve buzdolabında saklayın.

Acele soğan turşusu nasıl yapılır?​

Soğanları soyun, yıkayın ve piyazlık doğrayın. 500 ml’lik bir kavanoza bastırarak yerleştirin. Soğanların üstüne karabiber, kişniş tohumu, tuz, toz şeker, dilim limon ve sirkeyi ilave edin. Son olarak kavanozun ağzına gelecek kadar kaynatıp soğuttuğunuz suyu ekleyin ve kavanozun kapağını kapatın.

Soğan turşu nasıl yapılır?​

Soğan turşu nasıl yapılır?
Soğan Turşusu (1 Günde Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları temizledim ortadan ikiye bölüp dilimledim.
- Bir kavanoza doldurdum.
- Üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve sumak ekledim.
- Soğanların üstüne gelecek kadar sirke döktüm.
- Buzdolabında bir gün beklettim ve turşu hazır.

Soğan kırmızı soğan turşusu nasıl yapılır?​

Mor Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur.
- Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir.
- En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur.
- 24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
- Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Hızlı kırmızı soğan turşusu nasıl yapılır?​

Soğan turşusu neye iyi gelir?​

Soğan turşusu neye iyi gelir?
Soğan Turşusunun Faydaları Nedir? Kolesterolün dengelenmesini sağlayan soğan turşusu, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaktadır. Kan şekerini dengeler, antibiyotik özelliği dolayısıyla kış hastalıklarından korunmamızı sağlar. Ağız ve diş sağlığı için önemlidir.
Sıcak suyla soğan turşusu nasıl yapılır?​
Kavanozun dibine birkaç sarımsak yerleştirilir ve aralarına sarımsak koyularak, soğan dilimleri kavanoza yerleştirilir. Kaya tuzu ve şekeri ayarlanır. 1 su bardağı sirke kavanoza doldurulur. Soğanların üzerini örtecek kadar kaynar (sıcak) su da kavanoza dökülür ve kapak sıkıca kapatılır.
Mor sogan Tursusu kac gunde olur?​
24 saat sonra turşu hazır olacaktır. Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Soğan turşusu beyaz soğanla olur mu?​

Soğan turşusu beyaz soğanla olur mu?
Soğan turşusu; çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz en hızlı turşulardan bir tanesidir. Kütür kütür ve çok lezzetli bir turşu tarifidir. Bu turşuyu kırmızı soğan ile yapabileceğiniz gibi arpacık soğan ya da beyaz soğan ile de yapabilirsiniz. Soğan turşusunun ideal su-sirke oranı üçte bire üçte ikidir.

Mor soğan turşusu nasıl yapılır?​

 
Mor soğan turşusu yapmak oldukça kolay ve lezzetli bir işlemdir. İşte adım adım mor soğan turşusu nasıl yapılır:

Malzemeler:
- Mor veya kırmızı soğan
- Sirke
- Şeker
- Tuz
- Kaynar su

Yapılışı:
1. Soğanları yarım ay şeklinde kesip parçalara ayırın ve bir kavanoza yerleştirin.
2. Üzerine sirke, şeker ve tuz ekleyin.
3. En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurun.
4. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
5. Kavanozu 24 saat bekletin, bu süre sonunda turşunuz hazır olacaktır.
6. Turşuyu buzdolabında muhafaza ederek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Mor soğan turşusu yapımı oldukça hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanabilir. Bu lezzetli turşuyu denemenizi tavsiye ederim.
 
Geri
Üst