En guzel siirler hangileri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

En güzel şiirler hangileri?​

Türk Edebiyatı’ndan En Güzel 14 Şiir
- Turgut Uyar – Vaiz Sokak No. 70.
- Cemal Süreya – Sevgilim Ben Şimdi.
- 3. Nazım Hikmet – Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni.
- Edip Cansever – Gül Kokuyorsun.
- Can Yücel – Bir Sen Eksiktin Ay Işığı
- Ahmed Arif – Ay Karanlık.
- Attila İlhan – Yağmur Kaçağı
- 8. Cahit Sıtkı Tarancı – Desem Ki.
En uzun şiir hangisi?
Sivas’ta esnaflık yapan 72 yaşındaki Veysel Semih Danişment, 2008 yılında başladığı ‘Divriği ve Sivas Ehlibeytinin 3 Bin 700 Yıllık Şiirsel Tarihi’ adlı şiirini 12 bin 500 kıtada tamamladı. Danişment, bu çalışmayla dünyanın en uzun şiirini yazdığını iddia etti.

Geceleri sokakta şiiri kime ait?​

Afet Kırat Şiirleri iyi geceler diyeceksin sen nerden çıktın şiiri görünce dayanamadı teşekür etmek istedim ağzına yüreğine sağlı inanıyorum iyisin hoşuma giti sağlıklı kalın? Yerdeki mendiline hasretimi bıraktım.
En iyi aşk şairi kim?
Türk şair ve yazarlarından en çok bilinen kişi Cemal Süreya’dır. 1931 yılında dünyaya gelmiş ve birçok alanda çok güzel şiirler yazmıştır. Bu şairin adını, herkes hayatında bir kerede olsa duymuştur. En güzel aşk şiiri ise ”Biliyorum sana giden” adlı şiiridir.
Lirik Şiir Ozanın içinden gelen duyguyu coşkulu bir dille anlattığı şiirlerdir. Lirik şiirde coşku, heyecan, bireysel duygular ön plandadır. Acı, aşk, ayrılık, özlem, hasret ve ölüm acısı gibi bireysel duygularla toplumsal mutluluk ya da acı olaylardan doğan sevinçler ve üzüntüler lirik şiirin konuları arasındadır.
En ünlü şairimiz kimdir?
Listemizin ilk sırasında elbette, Türk şiiri denince akla ilk gelen, hem aşk hem memleket şiirleriyle ünlü, büyük üstad Nazım Hikmet yer alıyor. Şairliğinin yanında roman ve oyun yazarı gibi vasıflara da sahip olan Nazım Hikmet, 15 Ocak 1902 tarihinde, Selanik’te dünyaya geldi.

Türkiyenin en büyük şairi kimdir?​

Necip Fazıl Kısakürek hayatı… Şairlerin Sultanı ve Türk Şiirinin en büyük şairi… O ve Ben adlı otobiyografisinde kaydettiğine göre 25 Mayıs 1905’te İstanbul Çemberlitaş’ta cinayet mahkemesi reisliğinden emekli büyük babası Mehmed Hilmi Efendi’nin konağında doğdu.
Eylül hüznü şiiri kime ait?
Eylül Hüznü Şiiri – Ahmet Beltekin.

Aşkın Şairi kim?​

Nazım Hikmet – Barışın ve Aşkın Şairi Kitap Açıklaması 30 Kasım 1901’de babası Hikmet Bey’in görevli bulunduğu Selânik’te doğdu. Asıl adı Mehmet Nazım olup sonradan Ran soyadını almıştır.
Ne güzel aşk sözleri?
En güzel aşk sözleri

Geri