AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En guzel sahanda yumurta nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

En güzel sahanda yumurta nasıl yapılır?​

Sahanda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
- Eriyen yağa yumurtaları kırın.
- Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
- Üzerine tuzunu serpin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Scrambled yumurta nasıl yapılır?​

Çırpılmış Yumurta (Scrambled Egg) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede yumurta ile sütü çırpıyoruz.
- Çok hafif yağladığımız yapışmaz tavaya döküp orta ateşte pişiriyoruz.
- Kahvaltılara renk katacak aynı zamanda oldukça pratik bir tarif.
- Yaklaşık 2-3 dakikada pişiyor.
Yumurtaya yağ dökülür mü?
Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz.

Tavada yumuşak yumurta nasıl yapılır?​

Bir parça tereyağı ilavesi de yumurtanızın daha yumuşak olmasını sağlar. Malzemenizi hafifçe tereyağıyla yağladığınız tavaya döküp kenarlarının biraz pişmesini ve tavaya yerleşmesini bekleyin. Ardından kenarlardan içeri doğru, mümkünse bir silikon spatula kullanarak katlaya katlaya pişirin.

Yumurta çırpmak nasıl yapılır?​

Çırpılmış yumurta yapımı için; orta boy derin bir kap içine 4 adet yumurta kırın. Çatal yardımı ile ileri ve yukarı olacak şekilde üzeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Çırptığınız yumurtaların üzerine yarım su bardağı süt, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı tekrar çatal yardımı ile çırpın.
Yağsız yumurta olur mu?
Yumurtayı bir kâseye kırın daha sonra sıralanmış tüm malzemeleri içerisine ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ısınmış bir teflon tavaya dökün. Daha sonra tavanın kapağını kapatarak ocağın altını sonuna kadar kısın. Yağsız olduğundan çabuk yanabilir bunun için sık sık kapağını açarak kontrol edebilirsiniz.
- Cıvık isteniyorsa 3-4 dakika ( beyazları tam pişmemiş sarısı cıvık)
- Rafadan isteniyorsa 4-5 dakika ( beyazları pişmiş sarısı cıvık )
- Kayısı 6-7 dakika (beyazı tam pişmiş sarısı yarı katı yarı sulu şekilde )
- Katı 11-12 dakika ( beyazları da sarısı da tam pişmiş şekilde )
 
Geri
Üst