- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
En güzel mantı sosu nasıl hazırlanır?
Mantı Sosu Yapılışı: Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.Hazir mantı sosu nasıl yapılır?
Mantının pişmesine yakın tavada yağımızı salçamızı ekleyip kavuruyoruz çok kaçırmayalım yanık tadı oluşmasın. Sonra pişen mantılarımı süzüyoruz. Suyunu salınca tabağımıza alıp sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz sonra salça sosumuzunsa üzerine gezdiriyorum. Sonra kuru nane ve sumağımızı da serpiştirip afiyetle yiyoruz.
Mantının üzerine ne dökülür?
Mantı sosu tarifi püf noktaları nelerdir?- Mantı sosunuzu yoğurt üzerine dökebileceğiniz gibi yoğurt eklemeden de direkt mantıların üzerine dökerek de servis edebilirsiniz.
- Tercihe bağlı olarak yoğurdu sarımsaklı da yapabilirsiniz.
- Tarifte süzme yoğurt kullanarak daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?
KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.
Domates Soslu Mantı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyu kaynatın.
- Domateslerin kabuklarını soyun.
- Geniş bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın.
- Doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- Ocaktan alın.
- Haşlanıp süzülmüş mantıyı servis tabağına aktarın.
Mantıya sumak konur mu?
Mantının olmazsa olmazı ise nane sumak ve pulbiberdir. Üzerini isterseniz nanede ekleyebilirsiniz .
Mantı çeşitleri nelerdir?
Hanımlar, Beyler! İşte 12 Farklı Ülkeden 12 Farklı MantıOrjinal mantı hamuru nasıl yapılır?
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp 1 adet yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.
- İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin.
Mantının olduğunu nasıl anlarız?
Yaklaşık 10-15 dakika sonunda mantı taneleri daha çok suyun üzerine doğru hareketlenmeye başlayacaktır, bu işaret mantılarınızın “Ben piştim” deme şeklidir aslında.En basit makarna sosu nasıl yapılır?
3 yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyin ve eritin. Ardından yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 200 gram çiğ krema, yarım su bardağı makarna suyu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri güzelce harmanlayın. Sosunuz hazır demektir.