- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.712
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
En güzel mantar yemeği nasıl yapılır?
Domates küp küp doğranır. Hafif bir şekilde kavrulan soğanların üzerine domates, salça, tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve kırmızı pul biber ilave edilir ve karıştırılarak kavrulur. Daha sonra hazır olan karışımın üzerine mantarlar ilave edilerek birkaç dakika daha karıştırılarak kavrulur.Tencerede mantar yemeği nasıl yapılır?
Geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ve 1 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber ekleyip, 3 dakika kavurun. Diğer tarafta mantarları orta büyüklükte doğrayın. Daha sonra tencereye doğranmış mantarları ve damak tadınıza göre tuz koyup, 1-2 kere karıştırın.Mantar sote nasıl yapılır 2 kişilik?
Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye bir miktar sıvı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları kavurun.
- Salça ve pulbiberi ekleyin.
- İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edin.
- Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekene kadar pişirin.
Tavada kültür mantarı nasıl yapılır?
Tavada Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlar saplarından ayrılıp tavaya dizilir, içlerine tuz serpilir ,biraz tereyağ eklenir.
- Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirilir ,suyu çok azalınca kaşarlar eklenir.
- Kaşarlar eriyince hazır hale gelir. Afiyet olsun
Mantarla ne yapılır nefis yemek tarifleri?
Mantar Yemeği Tarifleri: Her Öğüne 20 Pratik Çeşit- #1 Mükemmel Sebzeli Mantar Sote.
- #2 Kremalı Mantar Çorbası
- #3 Kiremitte Kaşarlı Mantar (Yedikçe Yediren)
- #4 Mantar Dolması (Videolu)
- #5 Yoğurtlu Mantar Salatası
- #7 Mantar Kavurma.
- #8 Nefis Sosuyla Tavuklu Ve Mantarlı Makarna.
4 kişilik mantar sote nasıl yapılır?
Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayıp tavuğun içine atıyoruz. Sıvı yağı ve tereyağı da ekleyip 5 dakika kavuruyoruz. Sonra küp küp doğradığımız domatesleri de ekliyoruz ve 2 dk sonra mantarları ekleyip üzerine tuz, pulbiber, kekik serpip 2 çay bardağı kaynar su döküp 1 kere karıştırıp kapağı kapatıyoruz.Evde mantar kavurma nasıl yapılır?
Tavaya veya yayvan bir tencereye sıvı yağ alınır. Mantarlar eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. (Mantarlar çok sertse su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.) Soğan ve biber yumuşayana kadar arada karıştırılarak kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenip 5 dakika daha kavrulup ocaktan alınır.