AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En Guzel kaburga yemegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

En Güzel kaburga yemeği nasıl yapılır?​

Yapılışı: Kuzu kaburgayı iyice yıkayın ve kaburganın boyutuna göre bir tencere içerisine eti yerleştirin. Etin yarısına gelecek kadar tencerenin içerisine su ekleyin. Tuz, karabiber ve taze biberiye ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler suyunu çekene ve yağını bırakana kadar pişirin.
Kaburga dolması içi nasıl yapılır?
Kaburga Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaburga iyi kesen bir bıçakla enine doğru içine pilav konulacak cep yapılarak kesilir.
- Kuş üzümünün sapları ayıklanır ve ılık suda bekletilir.
- Kuzu ciğeri küp şeklinde doğranır ve bir kenarda bekletilir.
- Soğanlar ince ince doğranarak fıstık ile beraber yayvan bir tencereye alınır.
Tencerede kaburga yemeği nasıl yapılır?
Etin üstünü 3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Arzunuza göre tuz, karabiber, kekik ve biberiye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 1 saat kadar pişirin.

Fırında Kaburga dolması nasıl yapılır?​

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
- Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
- Badem ve kıymayı ekleyip kavurun.
- Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun.
- Sıcak fırında üzeri kapalı olacak şekilde 180 derecede 2 saat boyunca pişirin.
Diyarbakır kaburgası nasıl yapılır?
Oyulan kaburganın içine pilavımızı bir tahta kaşık yardımıyla dolduralım. Bütün pilav içine girdikten sonra kaburganın ağzını çapraz gelecek şekilde diktikten sonra kaburganın hem iç tarafını hemde dış tarafını salçalayalım. Sonra başka büyük bir tenceremize 1 kepçe yağ koyalım ve kızartalım.
Kaburga yahnisi nasıl yapılır?
Kemikli etleri iyice yıkıyoruz süzüyoruz tencereye koyup her tarafını mühürlüyoruz. Soğanları doğruyoruz. Mühürlenen etleri bir kaba alıp su da tekrar yıkıyoruz (kanlı suyunu akıtıyoruz). Üzerini geçecek kadar kaynamış suyu ekliyoruz kapağını kapatıp 4 saat (etler iyice pişip tadını suya bırakana kadar) pişiriyoruz.
Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi düdüklü tencerede yarım saat kaynatalım.
- Kaynamış kemiklerimizi süzelim. Suyunu ayıralım.
- Tencerede soğan sarımsağımızı tereyağ ve sıvı yağla kavuralım.
- Sonra etlerimizi ekleyelim.
- Sonra fasulyelerimizi ekleyelim.
 
Geri
Üst