- Konu Yazar
- #1
En güzel çikolata çeşitleri nelerdir?
Hiç Bilmediğiniz 7 Çikolata Çeşidi- Beyaz Çikolata. Çikolata türleri arasında bulunan beyaz çikolata; süt, şeker ve kakao yağından üretiliyor.
- Ruby Çikolata.
- 3. Dolgulu Çikolata.
- Kaplama ya da Kuvertür Çikolata.
- Pralin Çikolata.
- Sarışın Çikolata.
- 7. Konfiseri Çikolata.
Kare çikolata nasıl eritilir?
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.Çokokrem çikolata nasıl eritilir?
Çokokrem çikolata nasıl eritilir?Çikolatanın yüzeyine 45 derecelik açıyla bir bıçak tutun ve ince bir tabakanın kıvrılmasına neden olacak şekilde itin. Çokokrem çikolata da aynı şekilde ısıya dayanıklı bir kap içinde buhara maruz bırakılarak yani benmari usulü eritilir. yüksek sıcaklıkla eritme metodu uygulanır.
Kaç çeşit çikolata türü vardır?
Kaç çeşit çikolata türü vardır?Üç ana tür çikolata vardır – beyaz çikolata, sütlü çikolata ve bitter çikolata.
Beyaz çikolata adı nedir?
1930’larda, beyaz çikolata Milkybar, Avrupa’da İsviçre şirketi Nestlé tarafından piyasaya sürüldü. Kuzey Amerika’da, Kuno Baedeker 1945 yılında Merckens Çikolata Şirketi için çalışırken beyaz bir çikolata geliştirdi. Beyaz çikolata, şekersiz, çikolata likörünün ana bileşeni olan yağsız kakao katıları içermez.Çikolata yanarsa ne olur?
Çikolatanın Püf Noktaları Çikolatayı kesinlikle doğrudan ateşe koymuyorsunuz! Çikolata çok hızlı yanıyor, yanarsa çöp oluyor.. Çikolatayı eritmek için Bain Marie (benmari) metodu kullanılıyor.Çikolatayı benmari usulü eritmek ne demek?
Çikolatayı benmari usulü eritmek ne demek?Benmari veya Bain-marie, bir kabı kaynar ısıdaki suya oturtarak içindekini ısıtma veya eritme yöntemidir. Benmari yöntemi özellikle çikolata gibi doğrudan ateşe oturtulduğunda yanma veya kesilme tehlikesi olan yiyecekler için tercih edilir.
Çikolata kaç derecede kullanıma hazır hale gelir?
Çikolata kaç derecede kullanıma hazır hale gelir?➢ Çalışma ortamının ısısı 18-20 °C olmalıdır. ➢ Temperleme işlemi mermer veya çelik tezgâh üzerinde yapılmalıdır. ➢ Temperlemede çikolatanın ısısı dereceyle ölçülerek kontrol edilmelidir. çıkarılarak kullanıma hazır hala getirilir. ➢ Kullanım sırasında ısı sürekli kontrol edilerek 31-32 °C de sabit tutulmalıdır.