AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En genel duzeyde yetistirilmek istenen ideal insan tipini belirler ifadesi egitimdeki hangi amac icerisinde yer alir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

En genel düzeyde yetiştirilmek istenen ideal insan tipini belirler ifadesi eğitimdeki hangi amaç içerisinde yer alır?​

tipinin özellikleri, yükseköğretimin amaçlarında belirtilmiştir. Buna göre amaç, öğrencileri, ilgi ve yetenekleri ölçüsünde yurdun ve toplumun en üst düzeyde ve çeşitli alanlardaki insan gücü gereksinimlerine göre yetiştirmektir.

Gazali ye göre eğitim amacı nedir?​

Gazali’ye göre eğitimin amacı; öğrenciye yoğunluklu olarak dini bilimleri öğretip, bu dünyadan en üst düzeyde el etek çektirerek, ahiretteki mutluluğa hazırlamaktır.Eğitim, insanı erdem ve bilgi yoluna sokarak; onu Allah’a ve ahirete hazırlamalıdır.
Milli eğitimin uzak hedefleri nelerdir?​
Uzak hedefler toplumun politik felsefesini, anayasa doğrultusunda varmak istediği konumu gösteren hedeflerdir. Milli Eğitimin amaçları (ulusal eğitim felsefemiz) uzak hedef olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle toplumdan topluma ve dönemden döneme çok fazla değişiklik göstermezler (Ertürk 1997).

Türkiye’de yetiştirilmek istenen insan tipi nedir?​

Türkiye’de yetiştirilmek istenen insan tipi nedir?
Türk eğitim sisteminin yetiştirmek istediği insan profilinin özellikleri şunlardır: (1) İyi yurttaş ve insan (2) Atatürk ilkelerine, inkılâplarına ve milliyetçiliğine bağlı insan. (3) Milli kültür değerlerini benimsemiş, kültürel kimlik sahibi insan (4) Meslek sahibi insan (5) Yapıcı, yaratıcı ve verimli insan.

Milli eğitimin genel amacı nedir?​

Milli eğitimin genel amacı nedir?
Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.

Gazali ye göre öğrencide olması gereken özellikler nelerdir?​

Gazali’nin öğrencilerin takınması gereken tutumlarla ilgili 10 ilkesini “zihinsel arınma”, “dünyevi bağlardan kopma”, “ilim ve ilmi öğreten hoca karşısında güven ve saygı”, “ilmin ilk basamaklarında ihtilaflardan kaçınma”, “genellik”, “öncelik”, “basamaklı öğrenme”, “ilim ve eğitimde değer”, “gaye”, “amaç ve araç …

**En genel düzeyde yetiştirilmek istenen ideal insan tipini belirler ifadesi eğitimdeki hangi amaç içerisinde yer alır?**

Bu ifade eğitimdeki amaçlardan birini açıklar ve genellikle yükseköğretimin hedefleri arasında yer alır. Bu amaç, öğrencileri, ilgi ve yeteneklerine göre ülkenin ve toplumun en üst düzeyde ve çeşitli alanlardaki insan gücü ihtiyaçlarına göre yetiştirmeyi hedefler.

**Gazali'ye göre eğitim amacı nedir?**

Gazali'ye göre eğitimin amacı; öğrenciye yoğun bir şekilde dini bilgileri öğreterek, dünyadaki en yüksek seviyede çekingenlik göstererek, ahiretteki mutluluğa hazırlamaktır. Eğitim, insanı erdem ve bilgi yoluna sokarak, onu Allah'a ve ahirete hazırlamalıdır.

**Milli eğitimin uzak hedefleri nelerdir?**

Milli eğitimin uzak hedefler, toplumun politik felsefesini ve anayasa doğrultusunda ulaşmak istediği konumu belirleyen hedeflerdir. Milli Eğitim'in amaçları, genellikle toplumdan topluma ve dönemden döneme değişmeyen ve ulusal eğitim felsefesini ifade eden hedefler olarak nitelendirilebilir.

**Türkiye’de yetiştirilmek istenen insan tipi nedir?**

Türkiye'de yetiştirilmek istenen insan tipi genellikle şu özelliklere sahip olmalıdır:
1. İyi yurttaş ve insan olmalı.
2. Atatürk ilkelerine, inkılâplarına ve milliyetçiliğe bağlı olmalı.
3. Milli kültür değerlerini benimsemiş ve kültürel kimliğe sahip olmalı.
4. Mesleki becerilere sahip olmalı.
5. Yapıcı, yaratıcı ve verimli olmalı.

**Milli eğitimin genel amacı nedir?**

Milli eğitimin genel amacı, her Türk çocuğuna vatandaşlık için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onları milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; ayrıca çocukları ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.

**Gazali'ye göre öğrencide olması gereken özellikler nelerdir?**

Gazali'ye göre öğrencilerde bulunması gereken özellikler şunlar olabilir:
- Zihinsel arınma
- Dünyevi bağlardan kopma
- İlmi ve ilmi öğreten hoca karşısında güven ve saygı
- İlimde ihtilaflardan kaçınma
- Genellik ve öncelik
- Basamaklı öğrenme
- İlim ve eğitimde değerin farkında olma
- Belirli bir gaye ve amacı olma.

Geri