AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En faydali tursu hangisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

En faydalı turşu hangisi?​

Tokgöz, farklı sebzelerin turşularını tüketmenin vücuda alınan antioksidan çeşitliliğini artırdığı için daha fazla yarar sağladığını belirterek, “Bunlardan en önemlileri ise polifenollerden ve betalaninden zengin olan pancar turşusu ile içinden glikosinolat maddesi elde edilen lahana turşusudur.

5 kilo turşu suyuna ne kadar tuz konur?​

5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz) 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz) 3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)
Nelerin turşusu nasıl yapılır?
Turşu için en yaygın olarak kullanılan malzemeler lahana, salatalık, yeşil domates, yeşil biber, pancar, kelek gibi sebzeler olsa da kırmızı soğan, erik, çağla badem gibi farklı alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.
Turşu kimlere dokunur?
Fazla tüketildiğinde idrara çıkama sorununun yanı sıra şişkinlik ve şişme gibi problemlere yol açabilir. Hazımsızlığa yol açabilir. Tuz oranı çok yüksek olduğu için yüksek tansiyonu olan kişilerde tansiyon artışına yol açabilir. Mide rahatsızlıkları olan kişiler tarafından da yoğun tüketilmesi önerilmemektedir.

Turşu hangi hastalıklara iyi gelmez?​

Ancak turşuyu yüksek oranda sodyum içerdiği için; yüksek tansiyonu, diyabeti, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olanların çok kontrollü yemeleri hatta hastalık düzeylerine göre hiç yememeleri gerekir. Özellikle hazır turşuların sodyum oranları daha yüksek olduğundan hastalık riskini artırır.

Ev Turşusunda hangi vitaminler var?​

* Turşu sağlıklı görmeyi desteklemeye yardımcı olan A vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, A vitamini bağışıklık sisteminiz için de önemli faydalar sağlar. * A vitamininin yanı sıra turşu, kalsiyum seviyelerini düzenleme yeteneği nedeniyle osteoporozun önlenmesine yardımcı olan K vitamini içerir.
5 kilo turşuya ne kadar sirke ve tuz konur?
Turşuya ne kadar tuz ve sirke konur? Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır.
5 litre turşu suyu nasıl yapılır?
5 litrelik turşu için;
- 1 çay bardağı iri kaya tuzu.
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi.
- 1 yemek kaşığı limon tuzu.
- 1 silme yemek kaşığı şeker.
- 1 baş sarımsak.
- Aldığı kadar temiz içme suyu.

Hangi sebzelerden turşu yapılır?​

Karadeniz halkı tarafından oldukça sevilen ve tüketilen turşu, yeni çeşitlerle ilgi çekiyor. Genellikle lahana, biber ve salatan yapılan turşulara alışkın olan vatandaşlar muz, nar, çilek ve kavun gibi meyvelerin turşusunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Karışık turşunun içine neler konur?​

Malzemeler:
Turşuyu kimler tüketmemeli?
Hamile kadınların özellikle hamileliğinin son üç ayında turşu tüketimlerine dikkat etmeleri çok önemlidir. Hamileliğin son aylarında ortaya çıkan tansiyon sorunu turşu tüketimi ile birlikte önemli sıkıntılara yol açabilir.
Turşunun mideye zararı var mı?
Özellikle mide hastalıkları olanlar her gün aşı miktarda turşu yemeleri mide ağrılarına yol açabilir. Tuz oranının fazla olması nedeniyle de fazla miktarda turşu yemek, ödem sorunlarına neden olabilir. Ayrıca yine bol miktarda tuz içermesinden kaynaklı tansiyonun yükselmesine de sebep olabilir.

Çok fazla turşu yersek ne olur?​

Sürekli turşu tüketiminin bir diğer zararı ise, vücuttaki insülin direncini arttırdığından şeker hastalığına yol açmasıdır. Turşunun zararları arasında sayılabilecek bir diğer sıkıntı ise, fazla sodyum alımına bağlı olarak ortaya çıkan böbrek hasarıdır.
 
Geri
Üst