En cok oğretmen ihtiyacı olan bolumler!

SoruCevap

Yeni Üye
En cok oğretmen ihtiyacı olan 5 bolum hangisi

Milli eğitim bakanlığının ypmış olduğu acıklamada Oğretmen yetiştirmek icin YOK ile işbirliği yapma yolunda olduklarını acıkladıAyrıca bu anlaşma safhasında Milli Eğitim Bakanlığı oğretmen yetiştirmek icin calışma grubu oluşturduMilli Eğitim Bakanlığı ust yuzey olan yoneticilerden oluşturulan bu calışma grubu tarafından en cok ihtiyac hissedilen ve en cok oğretmen acığı olan alanlardan 5 tanesi belirlendi

Yapılan bu grup calışmaıs sonucunda belirlenen en cok oğretmen ihtiyacı olan 5 bolum şoyle;

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi,Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık,Teknoloji tasarım oğretmenliği,İlkoğretim Matematik Oğretmenliği,Ozel eğitim oğretmenleri en cok Oğretmen ihtiyacı olan ve Oğretmen ihtiyacı duyulan bolumler

Milli Eğitim Bakanlığının YÖK ile işbirliği yaparak öğretmen yetiştirmek için çalışmalar yürüttüğünü ve en çok ihtiyaç duyulan alanları belirlemek amacıyla oluşturulan çalışma grubu sonucunda en çok öğretmen ihtiyacı olan 5 bölüm belirlenmiştir. Bu bölümler şunlardır:

1. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
2. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
3. Teknoloji Tasarım Öğretmenliği
4. İlköğretim Matematik Öğretmenliği
5. Özel Eğitim Öğretmenliği

Bu bölümler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ihtiyacının en yoğun olduğu alanlar olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, bu bölümlere öğretmen yetiştirmek ve bu alandaki öğretmen açığını kapatmak amacıyla çalışmalar sürdürülmektedir.

Geri