AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

En cok memur hangi kurumda?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

En çok memur hangi kurumda?​

Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre, en çok atama izni verilen kurum, 4 bin 800 ile Diyanet İşleri Başkanlığı olurken, bu kurumu bin 206 atama izni ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve 900 atama izni ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı izledi.

Memurların servis hakkı var mı?​

Kamu idarelerindeki personel servisi uygulamasının kaldırılması söz konusu değildir. Ayrıca, mevcut personel servis kiralama sözleşmeleri devam edecektir. Kamu idareleri tarafından uygun görülmesi halinde, ilgili sözleşmeler yenilenerek, servis hizmeti alınmaya da devam edilebilecektir.” denildi.

657 devlet Memurları kimlerdir?​

657 devlet Memurları kimlerdir?
Bu Kanun, Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında veya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan memurlar hakkında uygulanır.

Memur kadroları nelerdir?​

Memur sınıfları şu şekildedir;
- Genel idare hizmetler sınıfı
- Teknik hizmetler sınıf.
- Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı
- Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı
- Avukatlık hizmetleri sınıfı
- Din hizmetleri sınıfı
- Emniyet hizmetleri sınıfı
- Jandarma hizmetleri sınıfı

En çok personel hangi bakanlıkta?​

Toplam 6197 üst düzey devlet memurunun sadece yüzde 9.44’ünü kadın memurlar oluşturuyor. 2.3 milyon kişi bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise öğretmenlerden dolayı en fazla personel çalıştıran bakanlık konumunda bulunuyor.

Türkiyede kaç tane kamu çalışanı var?​

Türkiyede kaç tane kamu çalışanı var?
Kamunun 4 milyon 834 bin çalışanı var.
Işçinin servis hakkı var mı?​
İş Kanunu hükümlerine göre işverenin personellerin işyerlerine ulaşım masraflarını karşılama gibi bir zorunluluğu yoktur. Fakat işverenler personellerin işe zamanında gelebilmeleri, rahat bir seyahat geçirmeleri ve işlerine daha iyi motive olmaları amaçlı servis imkânı sağlayabilmektedir.
Personel servisi nedir?​
Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşu veya özel veya tüzel kişilerin personelini bir akit karşılığı taşıyan şahıs veya şirketlere ait minibüs ve otobüs türündeki ticari araçlar Personel servis aracı olarak tanımlanır.

Memurlar için konan yasaklar nelerdir?​

Memurlar için konan yasaklar nelerdir?
DEVLET MEMURLARININ TÂBİ OLDUKLARI YASAKLAR
- İkinci Görev Yasağı
- Ticaret Ve Diğer Kazanç Getirici Faaliyetlerde Bulunma Yasağı
- 3. Toplu Eylem Ve Hareketlerde Bulunma Yasağı
- Grev Yasağı
- Hediye Alma Ve Menfaat Sağlama Yasağı
- Denetimindeki Teşebbüsten Menfaat Sağlama Yasağı
- Siyasi Partilere Üye Olma Yasağı

Milletvekili kamu görevlisi mi?​

Bunlar, diğer kamu görevlisi değildir. Bu kanunun ilgili maddesiyle 657 sayılı Yasada değişiklikler yapılarak bunların malî hakları detaylı olarak düzenlendi, bu kanunda düzenlendi.

Kaç çeşit devlet memuru vardır?​

657 sayılı Devlet memurları Kanunun 36. Maddesini incelediğimizde memurlarda 12 hizmet sınıfının olduğunu görmekteyiz.

Devlette hangi meslekler var?​

Devlette hangi meslekler var?
Buna göre kamuda işe yerleşme oranı en yüksek olan meslekler ve oranları şu şekilde:
- Tıp %96.
- Sağlık Hizmetleri %36.
- Diş Hekimliği %32.
- Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik %29.
- Hukuk %26.
- İslami Bilimler %22.
- Veterinerlik %21.
- Öğretmenlik %19.
 
Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre, en çok atama izni verilen kurumlar arasında Diyanet İşleri Başkanlığı başı çekerken, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da atama izni verilen kurumlar arasında yer alıyor. Bu verilere göre en fazla atama izninin Diyanet İşleri Başkanlığı'na verildiği görülüyor.

Memurların servis hakkı konusunda kamu idarelerindeki personel servisi uygulamasının devam ettiği belirtiliyor. Mevcut personel servis kiralama sözleşmelerinin devam edeceği ve kamuda gerektiğinde bu hizmetin alınmaya devam edilebileceği ifade ediliyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, genel ve katma bütçeli kurumlar, il özel idareleri, belediyeler, kurulan fonlar, kefalet sandıkları, beden terbiyesi bölge müdürlükleri gibi kurumlarda çalışan memurlar bu kanun kapsamında yer almaktadır.

Memur kadroları arasında genel idare hizmetler sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı, avukatlık hizmetleri sınıfı, din hizmetleri sınıfı, emniyet hizmetleri sınıfı ve jandarma hizmetleri sınıfı bulunmaktadır.

Kamu çalışanları sayısına bakıldığında Türkiye'de yaklaşık 4 milyon 834 bin kamu çalışanının olduğu bilgisi veriliyor. Bu çalışanlar bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmektedir ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerden dolayı en fazla personeli istihdam eden bakanlık konumunda bulunmaktadır.
 
Geri
Üst