En cok kaset satan sanatci kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

En çok kaset satan sanatçı kimdir?​

Tarkan’ın 20 günde sattığı 330 bin albüm son yılların en büyük rakamlarından biri olarak tarihe geçti. Türkiye’de bugüne kadar en çok albüm satan sanatçı 33 milyon ile İmparator İbrahim Tatlıses oldu.

Türkiye’de en çok satan albüm hangisi?​

coşkun sabahın anılar albümünün bahsi de çok geçer bu kategoride… coskun sabahin 1990 tarihli beni unutma’si resmi rekortmendir yaklasik 2.5 milyonluk satisiyla.
ABD Almanya ve ingiltere’de tüm zamanların en hızlı satan albümü nedir?
Müzik dünyasının yıldızlarından Adele, 19 Kasım’da piyasaya çıkardığı yeni albümü ’30’ ile rekorlar kırmaya devam ediyor. ’30’, hem ABD’de hem de İngiltere’de 2021’in en hızlı satan albümü oldu. “Günün manşetlerini ve en çok okunan haberlerini her sabah e-postanızdan takip etmek için Habertürk bültene üye olun.”

Tarkan 10 albümü ne kadar sattı?​

Tarkan, 7 yıl aradan sonra çıkardığı “10” adlı albüm ile Türk müzik endüstrisini de coşturdu. 16 Haziran’da satışa çıkan albüm kısa sürede 330 bin adetlik satış rakamına ulaştı.

Sezen Aksu bestesi ne kadar?​

Sezen Aksu’nun bugüne kadar 400’den fazla şiir ve bestesi vardır.
Tarkan kaç milyon albüm sattı?
Müziği, Türk kültürünün zengin dokusundan ve toplumun vicdanına her zaman yakın duruşundan besleniyor. 15 milyon adedin üzerinde albüm satan, tüm hit şarkıları liste başı olan Tarkan, 1999 Yılı “Dünya Müzik Ödülü”nün de sahibi.
Bu iddia hakkında ‘Beni Çok Sev’in söz yazarı Günay Çoban’a da söz hakkı doğdu tabii: “Tutan bütün şarkıların ortak kaderidir. İlla bir yerden ‘çaldı’rırlar.
Tarkan, dört şarkının söz yazımını üstlendi, bunlardan üç tanesinin bestesini de yaptı; “Hepsi Senin mi?”, “Unutmamalı”, “Gül Döktüm Yollarına”, “Kış Güneşi”, “Şeytan Azapta”, “Dön Bebeğim” ve “Bekle” şarkılarına klip çekti. Aacayipsin albümü, iki buçuk milyon satış yaptı ve şarkıcıya 1995 yılında düzenlenen 1.

Geri