Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En cok 30 is gunu suren islere ne denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

En çok 30 iş günü süren işlere ne denir?​

-4857 Sayılı İş Kanunu 10. maddesi “Nitelikleri bakımından en çok otuz iş günü süren işlere süreksiz iş, bundan fazla devam edenlere sürekli iş denir.

Süresiz iş kaç gün?​

Nitelikleri itibariyle en çok 30 çalışma günü süren işlere süreksiz, 30 çalışma gününden fazla süren işlere ise sürekli iş denmiştir.
Meslek hastalığı bildirimleri; >“İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirgesi” ile doğrudan ya da posta yoluyla sosyal güvenlik il müdürlüğü /sosyal güvenlik merkezine gönderilerek yapılabilir.
Süresiz iş sözleşmesi ne demek?
Başka bir deyişle çalışanın ne kadar süre ile çalışacağı, yaptığı işin ne zaman sona ereceği gibi bilgiler açıkça yazılı bir şekilde kararlaştırılmadığı sözleşmedir. Bu niteliği alabilmesi için bir de yapılan işin belirli bir süresinin olmaması gerekir.
İşçi sözleşme türleri nelerdir?
İş Sözleşmesi Türleri Nelerdir?

Meslek hastalığı bildirimi nereye yapılır?​

6331 sayılı Kanunun 14. maddesi uyarınca işveren, sağlık hizmeti sunucuları veya işyeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını, öğrendiği tarihten itibaren üç iş günü içinde. Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmekle yükümlüdür.

İş kazası ve meslek hastalığı bildirimi nasıl yapılır?​

Meydana gelen iş kazasının işveren tarafından Kuruma e-Bildirim programı üzerinden bildirilmesi gerekmektedir. Elektronik İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirim Formuna https://uyg.sgk.gov.tr/IsvBildirimFormu/gooKullaniciLogin.do linkinden ulaşılabilecektir.
Çalışma belgesi çalıştığımız iş yerinden alınır. İşten ayrılma durumlarında bu belge istenir. İşveren bu belgeyi hazırlayıp işçiye teslim etmesi gerekir. Eğer işveren bu belgeyi teslim etmezse 4857 sayılı iş kanunun 99’uncu maddesi uyarınca işçi işyerine tazminat isteyebilir.
 
Geri
Üst