AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

En buyuk salyangoz kac cm?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

En büyük salyangoz kaç cm?​

Adıyaman’da bulunan 65 milyon yıllık dev salyangoz fosili Adıyaman Müzesi sergi salonunda ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. 2008 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Haydarlı bölgesinde bulunan 44 santim boyutundaki 65 milyon yıllık dev salyangoz fosili büyük ilgi görüyor. 85 Santim uzunluğunda 38 santim …

Deniz salyangozları ne ile beslenir?​

Etobur olan salyangozlar, midye, istiridye ve küçük kabuklularla beslenirler [10]. Deniz salyangozları ortalama 10-15 cm ve maksimum 20 cm’ye kadar büyürler.
Elma salyangozu havasız yaşar mi?
hava sirkülasyonsuz pek sağlıklı olmayabilir. Salyangozlar suyun yüzeyine çıkıp kabuklarının içine hava depolayabilirler.
Salyangoz ne kadar büyür?
Her birey yılda bir kaç kez yumurta bırakır. Yavruların her ay 1cm. kadar büyüyebildiği bildirilmektedir. 6 aylık olunca 3-4 cm.’ye ulaşan bireyler cinsel olgunluğa ulaşmakta ve yumurta verebilmektedirler.

Salyangoz nasıl büyür?​

Yumurta kabuğunun sahip olduğu zengin kalsiyum içeriği, diyetine uygun bir besin kaynağıdır. Salyangoz büyüdükçe kabuğu da onunla beraber büyür. Salyangoz yeni bir kabuk malzemesi üretir, bu malzeme de ilki gibi yumuşaktır, ancak üste çıkan tabakalar serleşmeye başlar. Yavaş yavaş kabuk genişler ve güçlenir.

Salyangoz ot yer mi?​

Çoğu bahçe salyangozu otçuldur ve genel olarak bahçeler ve tarımsal arazilerde zararlı böcek (haşere) olarak kabul edilir. Sebebi ise, salyangozlar fide, ince yapraklı bitki ile hemen her türlü meyve ve sebzeyi yerler. Hatta ağaç kabuğu ve çiçek bile yerler.
Elma salyangozu fanusta yaşar mı?
Elma salyangozu için akvaryum kuramayacağına göre, uygun ortamı sağladığın sürece fanusta besleyebilirsin.
Elma salyangozu akvaryumu kirletir mi?
Yavru akvaryumlari için küçük boydaki elma salyangozları çok iyi bir seçim olur. Yavrular tarafından yenmeyen yem artıklarını hızla tüketir, suyun kirlenmesini geçiktirler.

Geri