- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Emzirmeye ilk 1 2 1 saat içerisinde başlanmasının neden?
“SEZARYEN İLE DOĞURAN ANNELER 2 SAAT BİR EMZİRMELİDİR” Özellikle sezaryen ile doğum yapan yeni anneler sütün daha hızlı gelmesi için 2 saatte bir emzirmelidir. Süt performansı oluşup, gelmeye başladıktan sonra fizyolojik beslenme süresi 3 saatte bir olmalıdır.Aşağıdakilerden hangisi oksitosin refleksine yardım eder?
OKSİTOSİN REFLEKSİ İyi duygular, • Bebeğiyle mutlu olmak, • Sevgiyle onu düşünmek, Sütünün onun için en iyi besin olduğunu düşünmek, • Bebeğini görmek, ona dokunmak, sesini duymak, Oksitosin refleksini harekete geçirir.Bebeğin anne sütünden yeteri kadar yararlanabilmesi için ilk günlerde en az kaç kere emzirmek gerekir?
Yenidoğan emzirme sıklığı kişiden kişiye farklılık gösterse de gün içerisinde ortalama 2 saatte bir emzirilmesi gerekir.
Bebeklere biberon verilmeme nedenlerinden en önemlisi nedir?
Bu durumun sık rastlanan nedenleri annelerin sütlerinin yeterli olmadığına inanmaları veya emzirmede bazı güçlüklerle karşılaş- malarıdır. Bazen de bu durum, annenin ev dışında çalışması ve işine devam ederken aynı zamanda nasıl emzirece- ğini bilememesinden kaynaklanmaktadır.
Emzirme danışmanlığında neler yapılır?
Doğum hikayenizi, yaşadığınız güçlükleri ve kolaylıkları, yardıma ihtiyacınız olduğunu hissettiğiniz konuları sizinle konuşur ve yalnızca size özel bir destek programı oluşturur. Bir-iki saat süren ev ziyaretleri ile nasıl emzirdiğinizi gözlemler, desteğe ihtiyaç duyduğunuz noktalarda devreye girerek size yol gösterir.Emzirme danışmanlığı eğitimi nasıl verilir?
- Eğitimin Yöntemi:- Eğitim süresi:Eğitim 24 saatten oluşmaktadır. Eğitimimiz 3 gün sürecektir.
- Eğitim şekli: Online.
- Belgelendirme: Kurs sonunda sertifika sınavını geçen katılımcılara İzmir Tınaztepe Üniversitesi onaylı “ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI SERTİFİKASI” verilir.
- Kurs ücreti: 300 TL.
Emzirme Danışmanı işe yarar mı?
Emzirme döneminde yaşadığın güçlükler nedeniyle bebeğini emzirmeyi bırakmak yerine emzirme danışmanlarından destek alabilirsin. Özel eğitim alan kişiler tarafından verilen emzirme danışmanlığı sayesinde doğum sonrası emzirme problemlerini en aza indirmeyi ve bebeğini anne sütünden mahrum etmemeyi başarabilirsin.
Oksitosin refleksine neler yardım eder?
Oksitosin salınımı, annenin duygu, düşünce ve ruhsal durumundan kolay etkilenir. Annenin bebeğini görmesi, ağlamasını duyması, koklaması refleksin düzgün çalışmasına yardım eder. Kötü düşünceler, ağrı, endişe ve şüphe gibi negatif duygular, refleksin aksamasına ve süt akışının azalmasına neden olur.
Süt sağarken Hangi Pozisyon?
– İki memeden de gelen sütü eş zamanlı olarak ağzı geniş bir kaba sağabilirsiniz. Bunu yapmak için memelerinizi aşağıya sarkıtmak, öne doğru eğmek gerekir. Böylece memenin alt bölgelerinden de sütünüzü boşalır. Sütün sağılacağı kabı dizlerinizin arasına koyun.Yeni doğan bebeklerde emzirme düzeni nasıl olmalıdır?
Mümkünse ilk yarım saatte, en geç ise 1 saat içinde emzirilmelidir. Çünkü daha sonra bebek uykuya dalmak isteyecek ve bebeği uyandırmak zorlaşacaktır. Bebekler ilk günlerde 2-3 saatte bir emzirilmesi gerekir. Uykusu 3-4 saatti geçerse, uyandırılıp emzirilmelidir.Yeni doğan bebekler ne sıklıkla emzirilmeli?
Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte yeni doğan bir bebek günde ortalama 10-12 kez emer. Doğumdan sonraki günlerde bebek tek bir memede 15-20 dakika boyunca kalmalı, eğer emmeye devam etmek isterse diğer meme emzirilmelidir. Vaktinde doğmuş bir bebek 2 saatte bir emzirilmelidir.
Akış Ayarlı biberon ne demek?
Akış ayarlı besleme tekniği; “Bebeğin yatık, biberonun yere dik” olduğu standart biberonla bebek beslenmesi pozisyonunda, biberondaki süt yer çekiminin de etkisiyle hızla ve kolayca bebeğinizin ağzına akacak bebeğiniz de bu hıza uyum sağlamak için daha hızlı içmek durumunda kalacaktır.