AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Emzirme Süresi Hakkında Ayetler

zeberus

Yeni Üye
Emzirme Süresi Hakkında Ayetler

Emzirmeyi tamamlatmak isteyen (baba) için, anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler Onların örfe uygun bir şekilde beslenmesi ve giyimi baba tarafına aittir Bir insan ancak gücü yettiğinden sorumluluk sahibi tutulur Hiçbir anne, çocuğu nedeniyle, hiçbir baba da çocuğu yüzünden zarara uğratılmamalıdır Onun güya (nafaka temini) vâris üstüne de gerekir Eğer başlıca ve baba birbiriyle görüşerek ve ortak anlaşarak çocuğu memeden kesmek isterlerse, kendilerine günah yoktur Çocuklarınızı (süt anne tutup) emzirtmek istediğiniz takdirde, süt anneye vermekte olduğunuzu iyilikle teslim etmeniz şartıyla, üzerinize günah yoktur Allah'tan korkun Bilin ancak Allah, yapmakta olduklarınızı görür
Bakara : 233

Biz insana, anababasına iyi davranmasını öğüt etmişizdir Çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır Sütten ayrılması da iki sene içinde olur (İşte bunun için) önce bana, sonradan da esasbabana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur Dönüş ancak banadır
Lokmân : 14

Biz insana, belli başlıbabasına iyilik etmesini nasihat ettik Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu Taşınması ile sütten kesilmesi, otuz ay sürer Nihayet insan, kuvvetli çağına erip kırk yaşına varınca der ki: Rabbim! Bana ve anababama verdiğin nimete şükretmemi ve razı olacağın yardımcı meslek yapmamı temin et Benim için de zürriyetim için de iyiliği devam ettir Ben sana döndüm Ve elbette ki ben müslümanlardanım
Ahkâf : 15

Onları gücünüz ölçüsünde oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun, onları sıkıştırıp (gitmelerini temin etmek için) kendilerine hasar vermeye kalkışmayın Eğer hâmile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin Sizin için çocuğu emzirirlerse onlara ücretlerini verin, aranızda uygun bir şekilde anlaşın Eğer anlaşamazsanız çocuğu, başka bir bayan emzirecektir
Talâk : 6

İmkânı geniş olan, nafakayı imkânlarına tarafından versin; rızkı daralmış bulunan da Allah'ın kendisine verdiği kadarından nafaka ödesin Allah hiç kimseyi verdiği imkândan fazlasıyla sorumlu kılmaz Allah, bir güçlükten daha sonra bir huzur yaratacaktır
Talâk : 7 *

Geri