AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Emzirme hangi durumlarda kesilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Emzirme hangi durumlarda kesilmeli?​

Annenin HIV enfeksiyonu. Anne de HTLV (insan lenfotrofik virüs) 1-2 virüsü olması. Annenin memesinde uçuk virüsü olması. Annenin CMV geçirmesi (prematür bebekler ve bağışıklığı zayıf bebekler için risklidir).

Emzirmek acı verir mi?​

Emzirme can acıtmamalıdır; ancak bazı anneler ilk günlerdeki emme olayının meme uçlarını hassaslaştırdığı şeklinde ifadeler kullanırlar çünkü bebek, meme dokusunu germektedir. Eğer sancı hissi besleme süresince devam ederse, bazı yeni düzenlemeler yapmak gerekir.
Emziren annenin sütü neden acı olur?
Sütün sabunsu, acı ve ekşi tadının bir diğer nedeni kimyasal oksitlenmedir. Kimyasal oksitlenme annenin içtiği su veya yediği gıdalar içerindeki yağlar nedeniyle olabilmektedir. Böyle bir durumda sütün ısıtılması tadını daha da kötü yapabilir.
Adet olmak anne sütünü azaltır mı?
Regli Olmak Emzirmeyi Etkiler mi? Halk arasında “annenin adet olması sütün kesilmesinin belirtisidir” şeklinde bir inanış vardır. Bunu, çevrenizdeki büyüklerinizden duymuş olmalısınız. Ancak bilimsel açıdan annenin periyodunun yeniden başlaması, sütün kesileceğini göstermiyor.

Emzirirken memede acı nasıl geçer?​

Meme ucu sorunları için bazı önlemler alınarak, ağrıyı hafifletebilir ya da tamamen yok olmasına destek verebilirsiniz.
- Bebek beslenirken, doğru şekilde tutulmalıdır.
- Duş sırasında meme uçlarına sabun ya da şampuan kullanılmamalıdır.
- Meme ucu merhemi, toz ve türevlerinden kaçınmak gerekir.

Sütüm acı ne yapmalıyım?​

Yeni gıdalar veya beslenme değişiklikleri sütünüzün tadını değiştirebilir. Özellikle acı ve koku içeren besinler (karnabahar, lahana gibi), sütünüzün tadını değiştirir. Eğer böyle bir yiyecek yediyseniz ve bebeğiniz emmek istemiyorsa, sütünüzü sağarak boşaltın ve birkaç saat sonraki sütünüzle emzirmeyi tekrar deneyin.
Anne sütünün tadını ne bozar?
Soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller, anne sütünün tadını değiştirebilir. Bu durum bazı bebeklerde huzursuzluk (gaz oluşturması, emmeyi reddetme gibi) yaratırken, bazı bebeklerde hiç sorun olmayabilir.
Röntgenden sonra emzirilir mi?
Röntgen, mamografi, MRG ve BT tanı yöntemlerindeki radyasyon emzirme döneminde güvenlidir. Bu tipteki radyasyon canlı hücrelerde DNA mutasyonu oluşturabilecek özellikte olmasına rağmen sütte birikmez, bu nedenle emzirmeye ara vermeden devam edilebilir.

Emardan kac saat sonra bebek emzirilir?​

Tüm bu bilgilere rağmen anneler endişe duyabilir ve emzirme ile ilgili sorular sorabilir.Eğer anne emzirmeye ara vermeyi düşünüyorsa 12-24 saat süre yeterlidir.

Adet olunca bebek emzirilir mi?​

Adet Döneminde Emzirilebilir mi? Adet döngüsünün başlaması, anne bebeğini sütten kesmek zorunda olduğu anlamına gelmez. Emzirme döneminde de emzirmek, tamamen güvenlidir. Kesinle anne ve bebeğine zarar vermez.
 
Geri
Üst