AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Emzirme Dönemi Ve Diyet

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pek çok annenin başında emzirme devri için soru işaretleri olur. Bu soru işaretlerinin birinci sıralarında gebelik boyunca alınan kiloların nasıl verileceği bahsidir. Pekala anneler emzirme periyodunda diyet yapabilir mi?

Olağan bireyler üzere bir diyetten bahsetmiyoruz tabi ki. Zira siz annesiniz ve sütünüzün besleyiciliğini muhafazası gerekiyor. Bu nedenle bu diyet sağlıklı beslenme ve birkaç uygulamadan geçiyor.

Bu devirde kilo vermenin en tesirli yollarından biri de emzirmektir.Her emzirmede yaklaşık 500-700 kalorilik güç bebeğe geçecektir. Bu, ortalama 1 saat boyunca orta derecede yapılan antrenmanla harcanan kaloriye muadildir.

Karbonhidrat tüketiminizde yüksek lif içerikli taze zerzevat meyveler ve tam buğdaylı eserler tercih edin. Yulaflı meyveli çörekotlu sütlü karışımlar kilo verme ve sütünüzü muhafazada sağlıklı karbonhidrat tercihleri olacaktır.

Emzirme periyodunda hem kilo kaybı için hem de süt ölçüsünü ve içeriğini korumak için proteince güçlü beslenmek, bol sıvı almak, istikrarlı beslenmek, gereğince uyuyabilmek değerli. Emziren annenin beslenmesinde ızgara et, ızgara balık, salata, zerzevat yemekleri,meyveler, yoğurt, sütlü tatlılar üzere tercih etmesi bedeninin daha süratli bir biçimde toparlanmasını sağlayabilir.

Emzirme devrinde haftada yarım kilodan fazla kilo kaybı yaşanmamalıdır. Tez etmeyin ve sağlıklı bir halde doğum kilolarınızdan kurtulmayı hedefleyin.

Her emzirme sonrası 1-2 su bardağı sıvı alınmalıdır. Günde 2,5-3 litre su tüketimine ihtimam gösterin.

Metabolizmanızı hızlandırmak için kısa vadeli de olsa yürüyüşler yapın.

Tekrar sütün kalitesinin devamlılığını sağlamak ve kilo denetimine dayanak olması için kalsiyum ve protein açısından varlıklı süt, yoğurt, yumurta ve peynir üzere besinleri kesinlikle tüketin.

Yemeklerde kullanılan yağ tüketiminize dikkat edin. Yemekleri pişirme formunuz kızartma yerine haşlama, fırın ya da ızgara formunda olsun.

Kendinizi aç bırakmayın. Açlık sütünüzü tesirlerden sizin de daha yorgun hissetmenize neden olacaktır. Az kalori karşılığında besleyiciliği yüksek olan besinleri tercih ederek orta öğünler yapın.
 
Geri
Üst