- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.237
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Emziren annelerde hangi aile planlaması yöntemleri?
Doğum sonrası korunma yöntemleri içinde en uygun yöntemler “spiral, prezervatif (kondom), sadece progesteron içeren doğum kontrol hapları ve üç aylık depo progestin iğneler” dir. Emzirme döneminde prezervatif kullanımı gebelikten koruduğu gibi aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korur.En garantili doğum kontrol yöntemi nedir?
En güvenilir doğum kontrol yöntemi Kadının doğum kontrol hapı kullanması (unutma olmaksızın ve doktor önerisi ile) veya rahim içi araç şu an sık kullanılan güvenilir metotlar olarak kabul edilmektedir.Aile planlaması yöntemleri nedir?
Aile planlaması yöntemleri nedir?Bu yöntemlerin en sık kullanılanları; Doğum kontrol hapları, Rahim içi araçlar (spiraller), Bariyer yöntemler (Kondom) olarak sıralanabilir.
Aile planlaması neleri kapsar?
Aile planlaması neleri kapsar?Evli çiftlerin istedikleri zaman planladıkları kadar çocuk sahibi olmaları, istenmeyen gebeliklerin de önlemesi aile planlaması olarak adlandırılıyor.
Modern ve etkili aile planlaması yöntemleri nelerdir?
2) Modern yöntemler: Etkinlik güçleri oldukça yüksek olan bu grupta doğum kontrol hapları, rahim içi araç, mirena (hormonlu rahim içi araç), cilt altı implant, tüp ligasyonu, vasektomi, aylık ya da 3 aylık iğneler ve sperm öldüren jel, köpük, fitil v.s. yer almaktadır.Yeni doğum yapmış kadın ne zaman ilişkiye girebilir?
Doğum sonrası ne zaman cinsel ilişkiye başlanmalı? Genel görüş doğum yapmış kadının ruhsal ve fiziksel toparlanmasının 6 hafta süreceği, yine bu dönemde oluşan yoğun akıntının zorluk oluşturabileceği ve cinselliğin doğum sonrası 40. günden sonra başlayabileceği yönündedir.Aile planlaması nedir ve amaçları nelerdir?
Aile planlaması nedir ve amaçları nelerdir?Aile planlamasındaki amaç; ailelerin kendi iradeleri ile istedikleri sayıda çocuk sahibi olmalarını sağlamak, bireyleri ve aileleri üreme sağlığı konusunda eğitmek, anne ölümlerini önlemek ve sağlığını korumak, yüksek riskli ve istenilmeyen gebelikleri önlemek, çocuk sahibi olmak isteyenlere tıbbî yardım sağlamak ve …